Κως: Απο εξάντληση ο θάνατος του έφηβου Σύρου

Τον περίμενε ο αδερφός του προκειμένου να τον πάρει μαζί του στη Σουηδία
Ένα ακόμη θύμα προστέθηκε στη μακριά λίστα των προσφύγων που καταφεύγουν στα ελληνικά νησιά μέσω της Τουρκίας. Ένας 15χρονος Σύριος βρέθηκε νεκρός σε ερημική τοποθεσία της Κω, καθώς δεν άντεξε την ταλαιπωρία του ταξιδιού και τις ελλείψεις των βασικών για την επιβίωσή του.



Το 15χρονο αγόρι είχε μεταβεί μέσω Τουρκίας στο νησί του Αιγαίου και μάλιστα τον περίμενε ο αδερφός του, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Σουηδία. Οι Μοίρες όμως του έπαιξαν άσχημο παιχνίδι. Κατά τη μετάβασή του, με άλλους 50 πρόσφυγες από τη Συρία, ο οργανισμός του εξαντλήθηκε από την έλλειψη νερού και τροφής, με συνέπεια να αποκοπεί από τους υπόλοιπους σε ερημική τοποθεσία του νησιού και ν α καταλήξει αβοήθητος.

Ο αδερφός του, ο οποίος τον περίμενε για να τον παραλάβει, άρχισε να τον αναζητά και απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές. Με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού κατάφερε και εντόπισε το πτώμα του άτυχου 15χρονου αδερφού του, στην ερημική περιοχή του νησιού. Όπως έδειξε η πρώτη εκτίμηση, ο θάνατος του έφηβου αγοριού προήλθε από εξάντληση.

proto thema

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...