Κοσμάς Σφυρίου: Η ανανεωμένη Κεντροαριστερά, ο παράγοντας σταθερότητας για την Ελλάδα

ΑΡΘΡΟ  του  Κοσμά  Σφυρίου-Ο  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  ΧΩΡΟΣ  ΠΟΥ – ΦΥΣΙΚΑ – ΕΙΝΑΙ  ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ  ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ,
             ΕΙΝΑΙ  Η  ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ)  ΚΑΙ  ΟΧΙ - ΒΕΒΑΙΑ - Η  ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ.
    Από τις δημοσκοπήσεις δώδεκα (12) εταιρειών – που έγιναν από 25/8 – 3/9 – προκύπτουν :   *  για την τρίτη θέση, οι έλληνες πολίτες επιλέγουν την Χρυσή Αυγή  και                                                      *  η Συμπαράταξη ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΔΗΜοκρατικής ΑΡιστεράς διεκδικεί – με αξιώσεις – την τρίτη θέση.
    Απομένουν δεκαπέντε (15) μέρες μέχρι τις πρόωρες βουλετικές εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη. Από τις οποίες το υπερεπείγον ζητούμενο είναι ο σχηματισμός «μακρόπνοης» κυβέρνησης.               Ας κατανοήσουμε - επιτέλους - ότι μετά από πέντε (5) πρόωρες εκλογές, σε πεντέμισυ (5,5%) χρόνια, με την γνωστή σε όλους κατάσταση της εθνικής οικονομίας – η  Ελλάδα  έχει  απόλυτη  ανάγκη (!!!) πολιτικής σταθερότητας.
    Φυσικά, δεν διακινδυνεύω να προβλέψω ποιό κόμμα θα αναδείξει πρώτο ο ελληνικός λαός όμως, όλες οι δημοσκοπήσεις οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι  όποιο θα είναι,  δεν  θα έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.   Με αυτή την βεβαιότητα, οι πολωτικές ομιλίες και τα προσβλητικά «κοσμιτικά» επίθετα, που «εκτοξεύουν», τόσο ο κ.Μεϊμαράκης, όσο & ο κ.Τσίπρας, δεν βοηθούν την επιτακτική ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
    Ο πολιτικός χώρος, που - φύσει - είναι ο καταλύτης για προσέγκιση, συναίνεση και σύνθεση είναι ο χώρος της κεντροαριστεράς (κέντρου-σοσιαλδημοκρατίας-ανανεωτικής αριστεράς)   και   όχι βέβαια η Χρυσή Αυγή.
Για την απόλυτη προτεραιότητα – που συγκεντρώνει  την προτίμηση  της  μεγάλης  πλειοψηφίας, σε όλες τις δημοσκοπήσεις – του σχηματισμού  κυβέρνησης  ευρύτατης συνεργασίας (με ισχυρή πλειο- ψηφία στον λαό και στην Βουλή) – με  προοδευτικό  πρόσημο  συμπληρώνω  εγώ  -  η  υπερψήφιση  της Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ - ΔΗΜ.ΑΡ  αποκτά  μεγαλύτερη  σημασία ακόμη και από αυτήν της ανά-δειξης του πρώτου κόμματος.
Η εκλογή  στην  τρίτη  θέση  της Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΔΗΜ.ΑΡ, αντί  της   Χρυσής Αυγής, είναι και προσωπική υπόθεση όλων των δημοκρατικών πολιτών.   Μόνο εκείνοι μπορούν να το εξασφαλίσουν, με την ψήφο τους στις κάλπες της 20ης του μηνός.
Έτσι, ο κάθε δημοκρατικός πολίτης - με την ψήφο του – μπορεί να επιβάλει, ως εξισορροπη- τικό παράγοντα της επόμενης Βουλής, ισχυρό τρίτο πόλο, την  Συμπαράταξη ΠΑ.ΣΟ.Κ - Δημο-κρατικής Αριστεράς, για να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συνεννόησης και σταθερής κυβέρνησης συνεργασίας,  με προοδευτικό πρόσημο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...