Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Παιδείας για επανεξέταση του σχεδιασμού για τα ολιγοθέσια σχολεία στα νησιά μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10/07/ 2024

 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Παιδείας για επανεξέταση του σχεδιασμού για τα ολιγοθέσια σχολεία στα νησιά μας.

 

 

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την απόφαση της μετατροπής  στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση , μικρών 3θέσιων σχολείων σε 2θέσια , έτσι ώστε να επανεξετάσει το σχεδιασμό του για τα ολιγοθέσια σχολεία στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Ο βουλευτής τονίζει  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στις απομακρυσμένες περιοχές των νησιών μας και «τα καθιστούν σχολεία υποβαθμισμένα σε σχέση με τα λειτουργούνται σε άλλες περιοχές της χώρας»

 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης είναι το παρακάτω:

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η απόφαση για μετατροπή των μικρών τριθέσιων δημοτικών σχολείων σε διθέσια, στις νησιωτικές ή απομακρυσμένες  περιοχές, δεδομένων και των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τα καθιστούν σχολεία υποβαθμισμένα σε σχέση με τα λειτουργούνται σε άλλες περιοχές της χώρας .

Η ανισότητα αυτή είναι  ευκόλως αντιληπτή ενώ την αγωνία τους, μας μεταφέρουν καθημερινά εκπαιδευτικοί και γονείς από τα σχολεία αυτά.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο  αξιότιμος Υπουργός Παιδείας

Αν προτίθεται να επανεξετάσει το σχεδιασμό για τα ολιγοθέσια σχολεία στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές σε σχέση με τη μετατροπή τους από τριθέσια σε διθέσια.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...