Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

    ΘΕΜΑ: Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την  ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών.

 

  Με αφορμή  την δρομολόγηση του πλοίου Πρέβελης για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών της Κασοκαρπαθίας όσο διαρκεί η ετησία ακινησία του Ε/Β CHIOS (από τις 13/5/24 έως τις 6/6/24),οι Δήμαρχοι της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος και της Καρπάθου Μιχάλης Φελουζής απέστειλαν την παρακάτω κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη  στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά στους Βουλευτές Δωδεκανήσου και στον Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο της  Attica Group  Διονύση Θεοδωράτο  :

 

« Κύριε υπουργέ ,

 

   Με την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής / Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), στο πλαίσιο της ετήσιας ακινησίας του Ε/Β CHIOS από τις 13/5/24 έως τις 6/6/24, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου και της Η.Ν. Κάσου θα γίνεται με το F/B ΠΡΕΒΕΛΗΣ. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα των νησιών, αφού από τρία δρομολόγια την εβδομάδα μειώνονται σε δύο και επίσης από δυο προσεγγίσεις με την Κρήτη μειώνονται σε μία.

 

   Όπως γνωρίζετε κ. Υπουργέ η επαρχία της Κάρπαθου – Η.Ν. Κάσου είναι ο τρίτος τουριστικός προορισμός των Δωδεκανήσων και οι ανάγκες τροφοδοσίας των νησιών τόσο από την Αττική, όσο από την Κρήτη και Ρόδο, είναι αυξημένες αυτή την εποχή, αφού είναι το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου και το άνοιγμα των περισσότερων επιχειρήσεων.

 

   Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζεται κ. Υπουργέ, είναι με την τροφοδοσία των νωπών προϊόντων, όπως φρούτα λαχανικά, κλπ, τα οποία έρχονται κυρίως από την Κρήτη.

 

   Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να εξετάσετε την περίπτωση της επιπλέον δρομολόγησης, του F/B ΠΡΕΒΕΛΗΣ, με ένα επιπλέον δρομολόγιο «κοντοτάξιδο» που θα συνδέει τα νησιά μας με την Ρόδο και την Κρήτη, όπως τα παρελθόντα θερινά δρομολόγια του εν λόγω πλοίου ».

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...