Κοινή επιστολή Δημάρχων Καρπάθου και Η.Ν. Κάσου - Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου - Καρπάθου - Η.Ν. Κάσου - Σητείας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

    ΘΕΜΑ:   Κοινή επιστολή Δημάρχων  Καρπάθου  και  Η.Ν. Κάσου   -  Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου - Καρπάθου - Η.Ν. Κάσου - Σητείας.

 

  Με θέμα την  ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου - Καρπάθου -  Η.Ν. Κάσου  και  Σητείας απέστειλαν κοινή επιστολή ο Δήμαρχος της Καρπάθου Μιχάλης Φελουζής και ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχαλης Ερωτόκριτος  στον  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννη Παππά στον Γενικό Γραμματέα  Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Πρόεδρο του Σ.Α.Σ  Ευάγγελο Κυριάζοπουλο στον Διευθύνοντα  Σύμβουλο  της Αttica group Διονύση Θεοδωράτο  και στους βουλευτές Δωδεκανήσου  αναφέροντας τα παρακάτω :

 

 « Αφού εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας  για την δρομολόγηση του Ο/Γ- Ε/Γ  Blue  Star  " Πάτμος" κατά την  θερινή περίοδο  ( 3 μήνες ) από την Ρόδο προς τα νησιά μας  Κάρπαθο και Η.Ν. Κάσο γεγονός που αποτελούσε καθολικό αίτημα όλων των συμπατριωτών μας, θα θέλαμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο  επιμήκυνσης  του εν λόγω δρομολογίου μέχρι τη Σητεία  μιας και  το  Ε/Γ- Ο/Γ Blue Star  "XIOΣ"  το οποίο παρά την μεγάλη ταχύτητα του δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις χωρητικότητας  (καμπίνες - οχήματα ).

 

   Έτσι  με την δρομολόγηση   του Blue  Star   "Πάτμος"   θα  συνδέονται έστω και εποχιακά οι δύο από τους μεγαλύτερους πυλώνες του τουρισμού της χώρας μας (Ρόδος και Κρήτη) με το βόρειο συγκρότημα  της Δωδεκανήσου, ενώ παράλληλα θα  εξυπηρετούνται και τα νησιά μας Κάρπαθος  και Κάσος,  τόσο στον τουριστικό τομέα όσο  και στους τομείς  της υγείας , του  εμπορείου κ.α

 

  Θέλουμε να πιστεύουμε ότι  θα αποδεχτείτε το παραπάνω δίκαιο αίτημα μας  και να το εισάγετε  ως θέμα στην συνεδρίαση του Σ.Α.Σ της Τρίτης  04 Ιουνίου 2024 » .

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...