Κλειστά τα εργαστηριακά ιατρεία: Η.Τσέρκης: Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει τις εξετάσεις στους γιατρούς - Γρ. Παπανικολάου: Γιατροί έτοιμοι να μετακομίσουν σε Κύπρο και άλλες χώρες της Ε.Ε

Συνέντευξη τύπου δόθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου από τον πρόεδρο του Ηλία Τσέρκη και τον πρόεδρο του Πειθαρχικού συμβουλίου Γρηγόρη Παπανικολάου για τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από χθες οι εργαστηριακοί Ιατροί όλης της χώρας γιατί εδώ και μια δεκαετία! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ τις εξετάσεις που έχουν πραγματοποιήσει.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλίας Τσέρκης μίλησε για κωμικοτραγικές καταστάσεις που ζουν οι εργαστηριακοί γιατροί από την ίδρυση του ΕΟΠΠΥ με όλες τις κυβερνήσεις. «Το 90% των διαγνωστικών εξετάσεων γίνονται στα εργαστήρια ιδιωτών γιατρών. Ο ΕΟΠΠΥ για τις εξετάσεις αυτές έχει κλειστό προϋπολογισμό αλλά δεν βάζει παράλληλα όριο στον αριθμό των εξετάσεων με αποτέλεσμα οι ιδιώτες γιατροί να μην πληρώνονται» ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι καμία ηγεσία του υπουργείου υγείας δεν εχει δει το πρόβλημα το οποίο όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται με νέες εξετάσεις.

Ο κ. Ηλιας Τσέρκης ανέφερε ότι είχε συνάντηση το συμβούλιο του Ι.Σ.Ρ με τους εργαστηριακούς γιατρούς, ανέλυσαν τα δεδομένα και συμφώνησαν στην συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Το λόγο πήρε και ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου σήμερα Γρηγόρης Παπανικολάου, εργαστηριακός γιατρός. Όπως είπε ήδη του έχουν ανακοινώσει τέσσερις εργαστηριακοί γιατροί της Ρόδου ότι θα φύγουν από τη Ρόδο και από τη χώρα και θα μετακομίσουν σε Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. « Θα ακολουθήσουν και άλλοι, δεν αντέχουν. Είναι άδικο το μέτρο και ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις».

Ο κ. Ηλίας Τσέρκης ρωτήθηκε αν έχουν αξιοποιήσει μέτρα που έχουν στην διάθεση τους. « Όλα τα έχουμε αξιοποιήσει αλλά κωφεύουν. Σκεφτόμαστε και το ευρωπαϊκό δικαστήριο»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...