ΚΚΕ: «Ξεχείλισαν» πάλι χθες οι πολιτικές ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας

Δελτίο τύπου

«Ξεχείλισαν» πάλι χθες οι πολιτικές ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στο νησί με μια νεροποντή, που μπλόκαρε μέσα στους πλημμυρισμένους δρόμους εκατοντάδες οδηγούς.

«Λούστηκαν» και οι επιβάτες στο αεροδρόμιο τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης και της παράδοσής του στην FRAPORT, με τα ταβάνια να στάζουν, να πλημμυρίζουν οι διάδρομοι και όλος ο χώρος μπροστά στο κτήριο.

Το ψέμα και η υποκρισία των κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και των τοπικών αρχών που υποδέχτηκαν όλοι μαζί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους επενδυτές μετά βαΐων και κλάδων, γιατί τάχα θα εκσυγχρόνιζαν το αεροδρόμιο,  θα βελτίωναν την εξυπηρέτηση των επιβατών και των εκατομμυρίων επισκεπτών της Ρόδου, αποκαλύπτεται καθημερινά με τις ενέργειες της FRAPORT στο χώρο του αεροδρομίου.

Οι επιβάτες στριμώχνονται σε ατελείωτες ουρές, γιατί η εταιρεία έχει γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο με καταστήματα για να εισπράττει ενοίκια. Επιβάλλει ακριβά τέλη στάθμευσης στους χώρους που σήμερα πλημμυρίζουν μέσα στο καλοκαίρι. Ασυντήρητο το κτήριο και δεν είναι σπάνιες οι φορές που παρουσιάζει προβλήματα ο εξοπλισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων.

Το μόνο που επιδιώκει η εταιρεία είναι να αυξάνει τα κέρδη της και με βάση τις ρήτρες των συμβάσεων παραχώρησης αποζημιώνεται με χρήματα του φορολεηλατημένου λαού, εάν η επιβατική κίνηση είναι μικρότερη από αυτήν που συμφώνησαν. Ήδη για την μειωμένη επιβατική κίνηση κατά την περίοδο της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ την αποζημίωσε  με 177,8 εκατομμύρια ευρώ.

Χρήματα με τη σέσουλα στις πολυεθνικές και με το σταγονόμετρο για τις ανάγκες της αντιπλημμυρικής προστασίας του νησιού. Για πόσα χρόνια άραγε και πόσες θητείες χρειάζονται σε δήμο και περιφέρεια οι τοπικοί άρχοντες για να υλοποιήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που χρειάζεται το νησί;

Για να μην είμαστε στο ίδιο και χειρότερο έργο κάθε φορά θεατές, χρειάζεται να τους χαλάσουμε το  αντιλαϊκό και καταστροφικό για τις κοινωνικές ανάγκες του λαού της Ρόδου, αφήγημα της «ανάπτυξης για όλους».

Να δυναμώσει η λαϊκή παρέμβαση, με ένα ακόμα πιο πολύ δυνατό ΚΚΕ, το μόνο κόμμα   που συγκρούεται με το σύστημα, μέσα και έξω από τη Βουλή, τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Γιατί το ΚΚΕ αντιπαλεύει την ίδια τη στρατηγική της κάθε κυβέρνησης -είτε έρχεται από «δεξιά» είτε από «αριστερά»- ,   που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των συμφερόντων του λαού.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...