Καταδίωξη και σύλληψη ενός αλλοδαπού διακινητή στην Ψέριμο

 Εντοπισμός και σύλληψη παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Ψέριμο μετά από καταδίωξη
Ένας 42χρονος αλλοδαπός διακινητής και είκοσι δύο (22) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Καλύμνου κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Ψερίμου, ύποπτο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, ο χειριστής του οποίου, μόλις αντιλήφθηκε το περιπολικό προσπάθησε να διαφύγει αλλάζοντας πορεία και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη, με τον ανωτέρω χειριστή να μην σταματά στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πληρώματος και να προσκρούει στην αριστερή πλευρά του περιπολικού σκάφους  κατά την εκτέλεση επικίνδυνων ελιγμών.  
Κατόπιν των ανωτέρω, από μέλος του πληρώματος του περιπολικού, ερρίφθησαν προειδοποιητικά πυρά σε ασφαλή τομέα που είχαν ως αποτέλεσμα  την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους και τη σύλληψη του χειριστή του.  Από την πρόσκρουση, δεν προκλήθηκε τραυματισμός μελών του πληρώματος ούτε φθορά του περιπολικού σκάφους.
Στη συνέχεια, κατόπιν ερευνών, εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή επί των δυτικών ακτών της ν. Ψερίμου, εικοσιδύο (22) αλλοδαποί μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα, η οποία έχριζε άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η ανωτέρω έγκυος μαζί με άλλους έντεκα (11) αλλοδαπούς επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος, ενώ οι υπόλοιποι δέκα (10) αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο ανωτέρω ταχύπλοο στο οποίο χειριστής ήταν μέλος του πληρώματος του περιπολικού και μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στο λιμένα Καλύμνου.
Από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος ενώ η ανωτέρω έγκυος γυναίκα εξήλθε του οικείου Γενικού Νοσοκομείου και είναι καλά στην υγεία της.
Σημειώνεται, ότι την 12-08-2015 σε παρόμοιο περιστατικό  στο Γύθειο εξαρθρώθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών διακινητών  και πενήντα οκτώ (58) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών.
Τα ανωτέρω πρόσφατα περιστατικά καταδεικνύουν  την αυξημένη δράση των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών τα οποία δρουν σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και αντίστοιχα, το αυξημένο διωκτικό έργο των Λιμενικών Αρχών της χώρας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...