Καταδίωξη δουλεμπορικού σκάφους στη θάλασσα του Αγίου Αιμιλιανού της Σύμης - Διασώθηκαν 15 άνθρωποι, συνελήφθη ο διακινητής

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε από κλιμάκιο χερσαίας επιτήρησης καμερών της Λιμενικής Αρχής Σύμης, για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, προς τις βορειοδυτικές ακτές της Σύμης, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού.

Το περιπολικό σκάφος μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε το Τ/Χ και προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του Τ/Χ δεν ανταποκρίθηκε και άλλαξε την πορεία του προς τις τουρκικές ακτές, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (13 άνδρες, 01 γυναίκα και 01 ανήλικο), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης. Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από την Ντάτσα της Τουρκίας, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Ο 27χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ συνελήφθη ως διακινητής.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...