Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τη δημοτική αρχή της Κάσου

ΚΑΤΑΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΣΟΥ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την απαράδεκτη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής  Κάσου, όταν συνάδελφοι αναπληρωτές προσπάθησαν να  μεταβούν κοντά στις οικογένειές τους, τη στιγμή που έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα όταν οι συνάδελφοι αναπληρωτές προσπάθησαν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο από την Κάσο, ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Νικολάου τους εμπόδισε, λέγοντάς τους ότι δεν μπορούν να φύγουν από το νησί  ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!!! Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να απαγορευτεί και κάθε μετακίνηση από και προς τα νησιά!

Ο  συνάδελφος αναπληρωτής εξήγησε στον κ. Αντιδήμαρχο ότι ο Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) δεν απαγορεύει κάτι τέτοιο στο εκπαιδευτικό προσωπικό  και φυσικά κανένας δεν είχε κανένα δικαίωμα να εμποδίσει το ταξίδι τους, εφόσον δεν αντιβαίνει στις οδηγίες και στα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες λόγω του κορονοΐού. Ο κ. Αντιδήμαρχος αντέδρασε αμέσως με τραμπουκισμούς χρησιμοποιώντας  πολύ άσχημο φρασεολόγιο και ύβρεις προς τους συναδέλφους,  δημιουργώντας κλίμα εκφοβισμού.

Στη συνέχεια και στα πλαίσια του να βρεθεί λύση, επενέβη ο δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος ο οποίος ήταν το ίδιο προκλητικός και ειρωνικός λέγοντας « ναι ξέρουμε ότι κάνετε αγγαρεία στο νησί», εμπαίζοντας τους συναδέλφους. Αυτή είναι η άποψη που έχει η δημοτική αρχή για τους συναδέλφους.

Καταδικάζουμε τη στάση αυτή και θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, που μας γυρίζουν σε άλλες σκοτεινές εποχές,  τη στιγμή που οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ούτε και ο ΔΔΕ   δεν εξέδωσαν  προφορική ή γραπτή απαγόρευση μετακινήσεων εκπαιδευτικών από τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Καλούμε τη δημοτική αρχή του νησιού:

  • Να σταματήσει την τρομοκρατία με αφορμή την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων
  • Να τους υπενθυμίσουμε ότι η δουλειά τους είναι στο πλευρό των εκπαιδευτικών και όχι απέναντί τους
  • Να διεκδικήσουμε μαζί για την προστασία των κατοίκων των νησιών μας τη στελέχωση πλήρως όλων των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και τεχνικά μέσα και να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα υγείας δωρεάν, είτε αφορούν την επιδημία είτε άλλες νόσους, είτε χρειάζονται νοσηλεία στις μονάδες Υγείας είτε στο σπίτι.

 

Ρόδος 13/03/2020

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...