Καλλιτεχνικός θησαυρός ο πίνακας με τον Εσταυρωμένο που κάηκε στο Δικαστικό Μέγαρο - Τι γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζαχαριάδης

"Καλλιτεχνικό θησαυρό" χαρακτηρίζει τον πίνακα που κάηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο, ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζαχαριάδης στην σελίδα του στο facebook. Παραθέτει και στοιχεία για τον ζωγράφο που καταγόταν απο την Κάλυμνο. Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει: "Θλίψη, απογοήτευση και οργή προκάλεσε ο εμπρησμός στο δικαστικό μέγαρο της Ρόδου σήμερα το πρωί. Και βέβαια τα καθίσματα και τα άλλα έπιπλα θα αντικατασταθούν,αλλά -μέχρι τώρα- δεν μπορώ να γνωρίζω το μέγεθος της ζημιάς στον ζωγραφικό πίνακα με τον Εσταυρωμένο.
Ο πίνακας αυτός είναι έργο ενός σπουδαίου Δωδεκανήσιου ζωγράφου ,του Αντώνη Καραφυλλάκη που τα έργα του εξακολουθούν να κοσμούν τις σημαντικότερες γκαλερί του κόσμου.
Ο Αντώνης Καραφυλλάκης γεννήθηκε το 1908 στην Κάλυμνο και κατά τα πρώτα χρόνια μετά την Ενσωμάτωση διετέλεσε διευθυντής στο παράρτημα ΄της Σχολής Καλών Τεχνών που λειτουργούσε στο Μέγαρο των Ιπποτών (Σημ:Σταμάτησε και αυτό να λειτουργεί !...) Αργότερα ο Καραφυλλάκης μετέβη στην Αυστραλία και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του (7 Ι ουλίου 1983)
Έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους ζωγράφους.
Θα είναι ευχής έργο εάν καταστεί δυνατόν να αποκατασταθεί ο ανεκτίμητης αξίας πίνακας που κοσμεί το δικαστήριο της Ρόδου !.."
Η φωτογραφία είναι απο την rodiaki.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...