Καθαριότητα παντού - πέντε καινούρια απορριμματοφόρα προμηθεύεται ο Δήμος Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-καθαριότητα παντού

- πέντε (5) καινούρια απορριμματοφόρα προμηθεύεται ο Δήμος Κω

- Με πέντε υπερσύγχρονα οχήματα ενισχύεται η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου μας, αναβαθμίζοντας το στόλο οχημάτων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων.

Η προσθήκη καινούριων απορριμματοφόρων ενδυναμώνει την υπηρεσία, βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της εικόνας του νησιού, στην προστασία του περιβάλλοντος και στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, ο στόλος του Δήμου θα ενισχυθεί με δύο απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσας (χωρητικότητας 16 κ.μ.), δύο απορριμματοφόρα οχήματα τύπου μύλου (χωρητικότητας 16 κ.μ.) και ένα τριαξονικό όχημα 26 τόνων τύπου γάντζου (ΗΟΟΚ LIFT) μεταφοράς απορριμματοκιβωτίων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι 880.400 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Από το ποσό αυτό 757.700 € αποτελούν επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ενώ 122.700 € θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Κω.

Η Δημοτική Αρχή δεν αφήνει καμία ευκαιρία χρηματοδότησης να πάει χαμένη. Αξιοποιεί και το τελευταίο ευρώ σε όφελος των δημοτών και του νησιού μας.

Συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση, με την προετοιμασία προτάσεων για την αξιοποίηση του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όταν εκδοθούν οι σχετικές προσκλήσεις.

Ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια των οχημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους την 8η Ιουλίου 2020.

 

 

Γραφείο Τύπου  

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλει να αποτίσει η Πολιτεία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κρεμαστινού...
Ο Μανώλης Σαββής είναι ο νέος Διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο,...
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-Πολιτικός χρόνος, αμφίσημη πολυσυζητημένη έννοια, νεολογισμός; επικοινωνιακό...
Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...