Κάρπαθος. Η ιχνηλάτηση δείχνει Αθήνα, γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

 

Με λιγοστό προσωπικό οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας της Καρπάθου δίνουν τη μάχη και καλούν τους Καρπάθιους να μην εφησυχάζουν και να μείνουν σπίτια τους. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, με γιατρό από το Κ.Υ. του νησιού, πληροφορηθήκαμε ότι έγινε ιχνηλάτηση, στο κρούσμα που χθες Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 επιβεβαιώθηκε και το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για μετάδοση από το μεγάλο γκρουπ ανθρώπων που κατέβηκαν πρόσφατα στο νησί από την Αθήνα. 

Ο γιατρός, μας λέει χαρακτηριστικά: «Οι Καρπάθιοι δεν πειθαρχούν. Πρέπει όλοι να θεωρούμε τον εαυτό μας φορέα και να μπούμε σε καραντίνα. Ειδικά όσοι έφτασαν στο νησί τις τελευταίες ημέρες πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους».

Ο γιατρός είναι αποκαλυπτικός, «από τον περασμένο Αύγουστο υπάρχει γιατρός, γυναικολόγος, που έχει κάνει τα χαρτιά του για να μπει στο δυναμικό του Κ. Υ. Καρπάθου ωστόσο μέχρι σήμερα η ΔΥΠΕ δεν το έχει εγκρίνει».  Η στελέχωση του ΚΥ του νησιού είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Στο Κ.Υ Καρπάθου δεν μπορεί να γίνει νοσηλεία, στα δύσκολα, ο μη γένοιτο, θα κληθεί C-130 για μεταφορά.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες Πέμπτη στις 1200 στον Δήμο του νησιού έγινε σύσκεψη του τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμο, Επαρχείο, Αστυνομία , Λιμενικό, την πυροσβεστική και το Στρατο κλπ), με θέμα την αντιμετώπιση του κορωνοιού. Η συνεδρίαση ήταν άτυπη και δεν υπάρχουν πρακτικά, αποφασίστηκαν τα μέλη που θα συγκροτήσουν το  Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προατασίας (ΤΕΣΟΠΠ).

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...