Κάρπαθος. Δράσεις των γυναικών στην ογκολογία

Στο ακριτικό νησί της Καρπάθου θα πραγματοποιηθούν δράσεις και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις

από την επιστημονική μη κερδοσκοπική ομάδα «Γυναίκες στην Ογκολογία – Women 4 Oncology (W4Ο – Hellas)».
Με στόχο την προσφορά στο συνάνθρωπο, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις,

όπως ενημερωτικές ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια για τη διατροφή και την άσκηση,

διανομή έντυπου υλικού και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις,

υπέρηχος και μαστογραφία από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Βασικό σκοπός είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης αλλά και η ενημέρωση ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες η οποία, όταν εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται. Τις δράσεις, που θα γίνουν το τριήμερο, από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου 2020, θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Ιωάννης Νισύριος και η Έπαρχος Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαϊδου.
Οι Γυναίκες στην Ογκολογία είναι ένα πρωτοπόρο δυναμικό δίκτυο υποστήριξης, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς και καλούν τους κατοίκους της Καρπάθου στις παρακάτω δράσεις:
Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 - Ομιλίες στα σχολεία του νησιού με θέματα πρόληψης, που αφορούν ειδικά στα νέα παιδιά. Θα συζητήσουμε μαζί τους για τις συνέπειες του καπνίσματος,

τον προληπτικό εμβολιασμό, την αξία της διατροφής και της άσκησης. Τις ομιλίες θα παρακολουθήσουν το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, το ΓΕΛ ΑΠΕΡΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΕΡΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, και το 1ο ΕΠΑΛ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.
Παρασκευή 1 Μαΐου 2020 - Τοποθεσία: Συνεδριακός Χώρος του Alimunda mare Hotel στα Πηγάδια
9.45 - 12.30 - Ομιλίες, ενημέρωση και συζήτηση με το κοινό: Εξέχοντες Επιστήμονες και Διακεκριμένοι Ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα όπως:

Κάπνισμα/Διατροφή/Άσκηση, Μύθοι και Αλήθειες για τον Καρκίνο του Μαστού/ Πρόληψη Καρκίνου του Μαστού,

Ενώνοντας Δυνάμεις: Ο Ρόλος του Πνευματικού, Κληρονομικότητα και Καρκίνος, Συσχέτιση Καρκίνου και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.
12.30-13.30 - 1ο Βιωματικό Σεμινάριο Διατροφής, με την συμμετοχή της chef Άντζελας Παπαβασιλείου
13.30-14.00 - 2ο Βιωματικό Σεμινάριο Άσκησης, με την συμμετοχή γυμναστών
Παράλληλα, από τις 10.00 έως τις 14.00 στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Alimunda mare Hotel θα διεξάγονται από εξεταστές γιατρούς ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις υπερήχου (ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ). Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας.

Τα νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως, όσο ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις αυξάνει και η νόσος διαγιγνώσκετε σε πρώιμα στάδια, τόσο οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στην ίαση.

Βράδυ Παρασκευής, σε ένα όμορφο ΔΕΙΠΝΟ στο Alimunda mare Hotel θα μοιραστούμε τον εποικοδομητικό επίλογο της πρωτομαγιάτικης μέρας, αφιερωμένης στην δράση του εθελοντισμού, την αισιοδοξία και την ιαματική φροντίδα.

Σάββατο 2 Μαΐου 2020 - Δράση στην Όλυμπο Καρπάθου με ένα μεγάλο μέρος των παραπάνω ομιλιών, καθώς και κλινική εξέταση και εξέταση υπερήχου, κατόπιν ραντεβού.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ως ομιλητές και συντονιστές οι κύριοι και οι κυρίες: Καθηγητής Εμμανουήλ Α. Πικουλής, Δρ. Β. Καπετανάκης , Δρ. Ι. Καραΐτιανός, Δρ. Αθηνά Χριστοπούλου, Δρ. Έλενα Λινάρδου, Δρ. Ζένια Σαριδάκη, Δρ. Μαρία Πιπέρη, Α. Σπηλιώτης, Πάτερας Επιφάνιος, Ά. Αντωνίου, Μ. Χατζηευσταθίου, Δρ. Μ. Θεοχάρη, και Κ. Πάχου.

Σύντομα θα αναρτηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα. Μείνετε συντονισμένοι!

Μπορείτε να κλείνετε το ραντεβού σας για κλινική εξέταση και υπέρηχο μαστού επικοινωνώντας με την κα. Πιπέρη Μαρία στο τηλέφωνο 6974437916 και με την κα. Σπανομανώλη-Αμινέζα στο τηλέφωνο 6972078813.

Η συντονιστική Επιτροπή των Γυναικών στην Ογκολογία Ελλάδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...