Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου στην αυριανή συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

Εδρα: Στ. Καζούλη 30, Ρόδος

Τηλ.:2241181354- email: idiotikoirodos@gmail.com

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

ΣΤΙΣ 7 μ.μ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΥΠΡΟΥ

 

Στις 10 Ιούνη οι εργαζόμενοι και στο νησί μας, με τη συμμετοχή τους στην πιο μαζική απεργία των τελευταίων χρόνων, έδωσαν ηχηρή απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε την «πρόοδο» και τον «εκσυγχρονισμό» των εξαντλητικών ωραρίων, της κατάργησης του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, του τσακίσματος κάθε δικαιώματός μας, της έντασης της εκμετάλλευσης μας.

Οι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους δουλειάς ξέρουμε πολύ καλά αρκετά χρόνια τώρα τι πάει να πει «πρόοδος»: ωράρια λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά τις Κυριακές. Με το νέο νομοσχέδιο οι μερικώς απασχολούμενοι στο εμπόριο, όχι μόνο πρέπει να παρέχουμε πρόσθετη απασχόληση αν μας ζητηθεί από την επιχείρηση, αλλά αυτό μπορεί να γίνει όχι συνεχόμενα στη βάρδια μας, αλλά αφού μεσολαβήσει κενό.

Οι εργαζόμενοι βιώνουμε από πρώτο χέρι τον «εκσυγχρονισμό» τους, μέσα στα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τις μεταφορικές εταιρίες, το αεροδρόμιο, που μέσα σε συνθήκες πανδημίας εργαζόμαστε χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, με αποτέλεσμα να μετράμε δεκάδες κρούσματα μέσα στους κλάδους μας, ακόμα και θύματα.

Το νομοσχέδιο που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή επικυρώνει αυτή τη βαρβαρότητα, μετατρέπει τον εργασιακό Μεσαίωνα σε κανονικότητα και τους εργαζόμενους σε δούλους του 21ου αιώνα.

ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ

Πρόοδος σήμερα με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Εκσυγχρονισμός είναι όχι μόνο να καλύπτουμε τις βασικές μας ανάγκες, αλλά να έχουμε χρόνο για την ξεκούραση, για την κοινωνική, προσωπική, οικογενειακή μας ζωή.

Τώρα είναι η ώρα να μπουν όλοι στον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, το νομοσχέδιο «παραγγελία» της εργοδοσίας!

Η απάντηση των εργαζομένων μπροστά σε αυτό το νέο έκτρωμα

 είναι το δυνάμωμα του συλλογικού αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς!

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...