Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τα ξημερώματα Κρήτη, Κάσο, Κάρπαθο

Ισχυρή σεισμική δόνηση, 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε, στον θαλάσσιο χώρο 63 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου, 25 λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός, σε Ρόδο, Κρήτη και Κάρπαθο και είχε εστιακό βάθος 47 χιλιόμετρα.

Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έχειως εξής

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησής του Ενιαίου Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 01:25 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος  5,5 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 343 χλμ. Νοτιοανατολικά των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 63 χλμ. βορειοδυτικά της Κάσου». Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμή δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή ζημιές. Υπάρχουν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στα νησιά των Κυκλάδων.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ανήρτησε στο twitter προειδοποίηση για τσουνάμι. Ακολούθησε μετασεισμός 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Η προειδοποίση για τσουνάμι ακυρώθηκε στη συνέχεια.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...