Ικανοποίηση στη Κάρπαθο για την χρηματοδότηση του νέου Νοσοκομείου και του υδατοδρομίου

ΘΕΜΑ :ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗ ΚΑΡΠΑΘΟ   
-Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά ενημερωθήκαμε για την απόφαση του   Περιφερειακού  Ταμείου Ανάπτυξης  και του προέδρου της Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου της ανέγερσης και της κατασκευής του νέου νοσοκομείου του νησιού μας. Η σημαντική αυτή απόφαση σηματοδοτεί και αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για το νησί μας, για την επίλυση και την αποπεράτωση των εργασιών σε ένα τόσο σημαντικό έργο για το νησί μας, αλλά και για το γειτονικό νησί της Κάσου. Σημαντική επίσης είναι και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της χρηματοδότησης με το ποσό των 150.000 ευρώ για τη μελέτη, , αδειοδότηση και κατασκευή  υδατοδρομίου στο νησί μας και αντίστοιχο ποσό για τον ίδιο λόγο για την Κάσο.
Ήδη το θέμα αυτό, μετά από αίτημα του Δήμου Καρπάθου προς το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία εγκρίθηκε ήδη από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα εγκριθεί και η αντίστοιχη σύμβαση που αφορά το Δήμο Κάσου.
Η δημιουργία και η λειτουργία υδατοδρομίων στα δύο νησιά μας, είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού θα υπάρχει νέα αεροπορική σύνδεση των ακριτικών νησιών μας με τη Ρόδο και με άλλα νησιά με υδροπλάνα.
Θα ακολουθήσουν η εξεύρεση  των κατάλληλων χώρων και οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη σύμβαση.
Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι για το θέμα αυτό, η πρωτοβουλία αφορά προσωπικά τον κ. Χατζημάρκο τον οποίο ευχαριστώ θερμά εκ μέρους των συμπατριωτών μου της Καρπάθου και της Κάσου.
Όσο αφορά το νέο νοσοκομείο, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και άρχισαν οι χωματουργικές εργασίες, ενώ όπως προβλέπεται, το έργο θα είναι έτοιμο προς παράδοση σε δύο χρόνια.

                                                                        Ο Έπαρχος Καρπάθου
                                                                         Γιάννης Γ. Μηνατσής

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...