Θεματικές θερινές κινηματογραφικές προβολές «Διόδου»: «Η 7η τέχνη συναντά την ελπίδα: Bγαίνοντας στο φως»

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου

«ΔΙΟΔΟΣ»

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΚΑτά των ΝΑρκωτικών  (OΚΑΝΑ)

 

Δ/νση: Ερυθρού Σταυρού 37                                                            Ρόδος,  17-6-2021

Τηλ. 22410-77205                                                            

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Θεματικές θερινές κινηματογραφικές προβολές «Διόδου»:

«Η 7η τέχνη συναντά την ελπίδα: Bγαίνοντας στο φως»

 

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στον 11ο  κύκλο των θεματικών θερινών του προβολών στον κήπο του, Ερυθρού Σταυρού 37, με τίτλο: «Η 7η τέχνη συναντά την ελπίδα: Bγαίνοντας στο φως» σε συνεργασία με σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, το Instituto Cervantes Atenas, το Institut français και το Goethe-Institut Athen.

Θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά της νόσου Covid 19.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά χρειάζεται να έχετε κάνει τηλεφωνική κράτηση θέσης. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, παρακαλούμε καλέστε μας στο τηλ. 22410-77205 (8.15-14.30 καθημερινά).

Οι τρεις πρώτες ταινίες προβάλλονται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Χορηγός επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι 91,4

l.Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, στις 21.00:

Τα Πρόβατα δε Χάνουν το Τρένο (2014)/ Lasovejasnopierdeneltren

Η Λουίσα κι ο Αλμπέρτο υποχρεώθηκαν να ζήσουν στην επαρχία, αλλά η ειδυλλιακή αγροτική ζωή αρχίζει γρήγορα να δείχνει την λιγότερο ευχάριστη πλευρά της. Επιπλέον, το ζευγάρι δεν περνά και τις καλύτερες στιγμές του.

Η Λουίσα επιμένει ν’ αποκτήσει ένα δεύτερο παιδί, παρ’ όλο που το τίμημα είναι το πιο αδιάφορο σεξ που μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτός που δεν έχει σκοπό ούτε καν να πατήσει το πόδι του στα χωράφια είναι ο Χουάν, ο αδελφός του Αλμπέρτο,  ένας 45άρης δημοσιογράφος  ο οποίος βγαίνει με την Νατάλια την οποία βλέπει ως σανίδα σωτηρίας. Από την άλλη, η αδελφή της Λουίσα, η Σάρα έχει συνηθίσει να διοχετεύει το άγχος της στους άντρες, με τους οποίους δεν καταφέρνει τελικά να τα βρει, ώσπου εμφανίζεται ο Πάκο, ένας αθλητικογράφος, ο οποίος φαίνεται διατεθειμένος ακόμα και να την παντρευτεί.  Ή έτσι νομίζει εκείνη…

 

l.Τετάρτη 30  Ιουνίου 2021, στις 21.00:  For 80 days/ (80 ημέρες, (2010)

Η 70χρονη Άσουν, παντρεμένη με τον Χουάν Μάρι, πληροφορείται από ένα τηλεφώνημα πως ο πρώην σύζυγος της κόρης της είναι σε κώμα μετά από τροχαίο ατύχημα. Τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο όπου συναντά τη Μάιτε, την καλύτερή της φίλη από την εφηβική τους ηλικία, με τη ν οποία βρίσκει τα γέλια και την ευτυχία εκείνης της εποχής. Ανακαλύπτει πως η φίλη της η Μάιτε είναι λεσβία και έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα να ακολουθήσει τα αισθήματά της ή να τα αγνοήσει..

l.Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, στις 21.00: Losdemasdias / Αll the other days (2017, ντοκιμαντέρ)

Ο σκηνοθέτης  ταινιών μικρού μήκους CarlosAgulló επιλέγει ένα ιδιαίτερα δύσκολο θέμα για να ξεκινήσει την καριέρα του ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ με το  Losdemásdías: την καθημερινή ζωή του Δρ. PabloIglesias, ενός γιατρού ανακουφιστικής φροντίδας, που μας δείχνει το απαιτητικό και συναισθηματικό βλέμμα αυτών που  αντιμετωπίζουν  το θάνατο και μας προσφέρει ένα αληθινό μάθημα ζωής. 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...