Η AnosisRoboticsAcademy συμμετείχε με 30 παιδιά στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και καινοτομίας «Fll Expo Event Ρόδος»

Η  AnosisRoboticsAcademy  συμμετείχε με 30 παιδιά στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και καινοτομίας  «Fll  Expo Event Ρόδος».

Το Σάββατο 1 Ιουνίου διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία,  το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Καινοτομίας «FLL Expo Event Ρόδος» στο Ροδίων Παιδεία, με τη συμμετοχή 20 ομάδων από το νησί της Ρόδου,με παιδιά ηλικίας 4-10 ετών. Η φετινή θεματολογία είχε σχέση με την Τέχνη.

H AnosisRoboticsAcademy συμμετείχε με 5 ομάδες στο Φεστιβάλ και συνολικά με 30 παιδιά. Οι ομάδες της AnosisRoboticsAcademy εργάστηκαν με μεθοδικότητα και όρεξη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία, στην καινοτομία και την εφευρετικότητα.

Αναλυτικά η ονομασία και η θεματολογία της κάθε ομάδας της AnosisRoboticsAcademy  ήταν:

Craftboat:

Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από την κεραμική που έχει παράδοση στην Ρόδο και κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα ρομποτ το οποίο θα μπορεί να ζωγραφίζει διάφορα σχέδια περιμετρικά σε κεραμικά πιάτα.

Ρομποφωτεινούληδες:

Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από το αγαπημένο τους θέατρο σκιών και κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να κινεί αυτόματα τις φιγούρες του Καραγκιόζη. Επιπλέον χρειάστηκε να προγραμματίσουν μια λάμπα να φωτίζει πίσω από τις φιγούρες όταν το ρομπότ τους ξεκινάει να παίζει την παράσταση.

Roboθεατρο :

Τα παιδιά βρήκαν ένα τρόπο να βοηθήσουν τους ηθοποιούς να νοιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια στην σκηνή κατά την διάρκεια της παράστασης. Κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν  ένα κινούμενο ρομποτικό υποβολείο το  οποίο  κινούνταν σε όποια κατεύθυνση χρειαζόταν περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες της παράστασης.

Roboκαλιτεχνες :

Με την χρήση ενός κινητήρα, του φωτός, ενός μεγεθυντικός φακού lego και μιας γυάλας, κατάφεραν τα παιδιά να κατασκευάσουν το δικό τους ζωντανό πίνακα και να δημιουργήσουν το δικό τους immersiveexperience.

Roboηχοληπτες  :

Τα παιδιά κατασκεύασαν  ένα ρομπότ το οποίο επέτρεπε σε έναν καλλιτέχνη  να  φαίνεται από παντού  σε ολόκληρο το κοινό της συναυλίας μέσα από την χρήση ολογράμματος.  Προγραμμάτισαν το ολόγραμμα για να φαίνεται ότι η κίνηση του ήταν ίδια με την κίνηση της σκηνής και να διαλέξουν  την μουσική τους την οποία και ηχογράφησαν.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον τους. Το φεστιβάλ δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα και όλα τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα σε ένα ευχάριστο και γιορτινό κλίμα.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...