Η Χριστιάνα Καλογήρου στη Νίσυρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στη Νίσυρο πραγματοποίησε σήμερα η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.
Η κα Καλογήρου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Νισύρου κ. Νικόλαο Καρακωνσταντίνο, την Αντιδήμαρχο κα Μαρία-Ειρήνη Κιτρίνα, τους Δημοτικούς Συμβούλους κκ Ευστάθιο Κυπραίο  και Ιάκωβο Χατζηνικολάου, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νικείων Φώτη Μαστρομιχάλη και τον Προϊστάμενο των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Θρασύβουλο Ορσάρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο νησί της Νισύρου και στην προώθηση των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων. Για τη διαδικαστική προώθηση του έργου «Αποκατάσταση- Σήμανση αγροτικών μονοπατιών Νισύρου», η Γενική Γραμματέας της Α.Δ.Α. ενέκρινε τη νομιμότητα της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που αφορά στο συγκεκριμένο έργο.
Συζητήθηκαν επίσης οι ειδικές ρυθμίσεις που πρέπει να προωθηθούν ενόψει της επικείμενης τροποποίησης του Νόμου 3852/2010 για την ομαλότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των μικρών νησιωτικών Δήμων όπως η Νίσυρος. Επισημάνθηκε η έλλειψη Τεχνικής Υποστήριξης, η οποία κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την υλοποίηση του σημαντικού έργου που ο Δήμος κάνει στο νησί.

Ακολούθως η Γενική Γραμματέας της Α.Δ.Α. επισκέφθηκε το ΧΥΤΑ, τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, τη μονάδα αφαλάτωσης , το σφαγείο, το Γυμνάσιο-Λύκειο, τα αγροτικά μονοπάτια και το έργο για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στην Παναγία τη Σπηλιανή. Επίσης, μετέβη στα χωριά Πάλοι, Νικειά και Εμπορειός, όπου διαπίστωσε την ιδιαίτερη σημασία των έργων υποδομής ύδρευσης και αποχέτευσης που ήδη έχει ολοκληρωθεί, αλλά και την αναγκαιότητα επέκτασής του, προκειμένου να υπάρχει πλήρης κάλυψη λόγω της μεγάλης ανοικοδόμησης που συντελείται στο νησί.
Η κα Καλογήρου ενημερώθηκε από τη Δημοτική Αρχή για τα ενταγμένα στον προϋπολογισμό του 2014 δημοτικά έργα και διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σε όλες τις πρωτοποριακές δράσεις που ο Δήμος Νισύρου αναπτύσσει. Τέλος, συναντήθηκε με το δασοφύλακα της Νισύρου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έθεσε το σοβαρό πρόβλημα της ανεπιτήρητης βόσκησης και της αναγκαιότητας στελέχωσης του σφαγείου με κτηνίατρο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...