Η Τουρκία απειλεί στο Αιγαίο και "εισβάλλει" στην ΑΟΖ της Κύπρου

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ «ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ» ΣΤΗΝ Α.Ο.Ζ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΞΙΩΝΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ

ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ;

————————————————————————————————————————

Η Τουρκία κλιμακώνει, κάθε μέρα και περισσότερο, τις προκλήσεις τις απειλές και το χειρότερο, τις παράνομες επιθετικές ενέργειες, με παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Μια απ'αυτές είναι η κίνηση πλωτών γεωτρυπάνων, επί της ΑΟΖ της Κύπρου, με σκοπό την πραγματοποίηση παράνομων γεωτρήσεων. Τις οποίες, πολύ σωστά, καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο κύπριος πρόεδρος.

Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει την πλήρη αλληλεγγύη της προς την Κύπρο, τόσο με την δήλωση του προέδρου της Commission Γιούνκερ «σ' αυτό το θέμα είμαι κύπριος !», όσο και με την δήλωση της ύπατης εκπροσώπου εξωτερικών της Ε.Ε Μογκερίνι, η οποία εκφράζοντας την ανησυχία της Ένωσης, κάλεσε την Τουρκία :

«επειγόντως να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, να επιδείξει αυτό- συγκράτηση και να απόσχει από οποιαδήποτε παράνομη δράση στην κυπριακή Α.Ο.Ζ».

Προειδοποιώντας μάλιστα, ότι «η Ε.Ε θα απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο, σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο».

Η Τουρκία, αντιδρώντας στην διεθνή κατακραυγή και στην διεθνή απομόνωση, στην οποία έχει βρεθεί, σε ότι αφορά στα ενεργειακά ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου, παραβιάζει κατάφορα - με παράνομες ενέργειες, όπως η «εισβολή»του γεωτρύπανου Fatih - το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, δίνοντας μονομερείς & αυθαίρετες ερμηνείες που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τις ρητές διατάξεις του διεθνούς δικαίου.

Συγκεκριμένα η Τουρκία επινόησε τον όρο «δίκαιη οριοθέτηση», αντί της οριοθέτησης που γίνεται με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την Παρασκευή 10 Μαϊου, μίλησε σε διπλωμάτες, υποστηρίζοντας ότι :

«τα νησιά δεν επιρρεάζουν τις θαλάσσιες ζώνες, αν η θέση τους στρεβλώνει την δίκαιη οριοθέτηση( ! )». Και αναφορικά με την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κύπρου και των νησιών μας, της Ρόδου και του Καστελορίζου, υποσήριξε, ότι :

«η Ελλάδα δε μπορεί να διεκδικήσει υφαλοκρυπίδα και Α.Ο.Ζ, γιατί στρεβλώνεται ( ; ) η δίκαιη οριοθέτηση ( ! ), βάσει του διεθνούς δικαίου». Στο οποίο βέβαια ο όρος «δίκαιη οριοθέτηση» δεν υπάρχει. Δηλαδή, θεωρεί τα νησιά μας απολύτως εγκλωβισμένα !

Γιατί, υποστηρίζει πως «κάθονται» πάνω στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και δεν επιρρε- άζουν τον καθορισμό ελληνικής Α.Ο.Ζ ! Και τον αυθαίρετο όρο «δίκαιη οριοθέτηση» τον ταυτίζει η Τουρκία με αυτό που υπάγορεύεται με το δικό της συμφέρον...,άσχετα αν αυτό παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Και επιδιώκοντας, να βάλει δικούς της όρους σε «διαπραγμάτευση» εκτός διεθνούς δικαίου - δηλαδή σε ανατολίτικο παζάρι -στις 10 Μαϊου υπογράμμισε στους διπλωμάτες «η τελική οριοθέτηση στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να γίνει μόνο :

  • όταν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των παρακτίων χωρών, στην βάση της «αρχής της δίκαιης λύσης» ( ; ) και
  • «όταν υπάρξει λύση του κυπριακού προβλήματος».Την οποία μεθοδικά υπονομεύει, και έτσι «διαιωνίζει» την παρουσία του στρατού κατοχής στη Μεγαλόνησο ...
  •  

Και ενώ αυτά διαπράττει η Τουρκία, είναι απογοητευτικό η αξιωματική αντιπολίτευση (η Ν.Δ) και η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α, να μην συμβάλλουν σε ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ και να επιδίδονται σε «κοκορομαχίες», μέχρι και σε υβριστκές προσωπικές επιθέσεις και αλληλοκατηγορίες ...

Η Γεννηματά αξιώνει ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ, οι κ.κ Μητσοτάκης και Τσίπρας τι πράττουν για εθνική συνεννόηση ;

 

Κ Ο Σ Μ Α Σ Σ Φ Υ Ρ Ι Ο Υ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...