Η τοποθέτηση του Γιάννη Πάππου στη σύσκεψη με τον υπουργό Τουρισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

- Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά παραλλήλως με την μείωση των φορολογικών συντελεστών που συνθέτουν το τουριστικό πακέτο έθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Πάππου στον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, χαρακτηρίζοντας αναγκαίο τον επανασχεδιασμό της τουριστικής πολιτικής και την επαναχάραξη του στρατηγικού σχεδιασμού, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας ως ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, αφού έκανε αναφορά στην πολύ καλή τουριστική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, επεσήμανε ότι διαθέτουμε όλες προϋποθέσεις για να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και να αναβαθμίσουμε τη θέση μας γι αυτό και πρότεινε την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών, του Υπουργείου και των Παραγωγικών Φορέων, προκειμένου να γίνει εκ βάθρων επανασχεδιασμός της τουριστικής πολιτικής που θα βασίζεται στις σημερινές ανάγκες του προορισμού.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, η οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε ως απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού, κατέδειξε την αδήριτη ανάγκη σύστασης και λειτουργίας Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO) που θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τη δημόσια διοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα και θα μπορεί άμεσα, ευέλικτα και στοχευμένα να αντιμετωπίζει παρόμοιες κρίσεις και ανάγκες που προκύπτουν από αστάθμητους παράγοντες και επηρεάζουν το τόσο ευαίσθητο προϊόν του τουρισμού.

«Η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις. Στην περιοχή ευθύνης μας, τα περισσότερα νησιά έχουν ως μοναδική πηγή εισοδήματος τους επισκέπτες της καλοκαιρινής περιόδου. Θα πρέπει όλοι μας, ως επιχειρηματίες, ως πολίτες, ως νησιώτες, ως κοινωνία να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να δράσουμε ώστε να προλάβουμε και να συνδιαμορφώσουμε τις εξελίξεις» επανέλαβε ο κ. Γιάννης Πάππου απευθυνόμενος στον υπουργό Τουρισμού, δηλώνοντας ότι «ως Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, που εκπροσωπεί περισσότερα από 25.000 ενεργά μέλη σε όλο τον νομό, γνωρίζοντας τις ανάγκες του των νησιών μας και αφουγκραζόμενοι την αγωνία των μελών μας, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού της επόμενης ημέρας θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση το πάγιο αίτημά μας, από την επόμενη ημέρα της κατάργησής τους, για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...