Η Σύμη απολυμαίνεται με πρωτοβουλία του Δήμου

Η Σύμη απολυμαίνεται με πρωτοβουλία του Δήμου

- Σε καθαρισμό και απολύμανση Δημόσιων υπηρεσιών, κοινόχρηστων και προαύλιων χώρων εκκλησιών προέβη το συνεργείο του Δήμου Σύμης κατόπιν εντολής Δημάρχου, με επικεφαλής τους αντιδημάρχους, Ιωάννη Τσουβαλλά και Νικήτα Γρύλλη, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του φονικού ιού (Covid- 19). Οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης ξεκίνησαν από το Σάββατο 21 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Ο Δήμος Σύμης προχώρησε σε καθαρισμό και εκτεταμένη απολύμανση στο πλαίσιο των ενεργειών που καταβάλλουν οι δήμοι για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του Κορωνοϊού (covid-19).

Πιο συγκεκριμένα καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν κτίρια Δημοσίων Υπηρεσιών, το Λιμεναρχείο, το Α.Τ. Σύμης, τα Δημοτικά κτίρια, κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου, σχολεία, πλατείες, πεζοδρόμια, παγκάκια, στάσεις λεωφορείων, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ και, γενικα, σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλα τα οχήματα των υπηρεσιών του Δήμου για την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων, με σκοπό να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ώστε να εναρμονιστεί όλο το νησί με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Ο καθαρισμός και η απολύμανση επεκτάθηκε σε όλες τις περιοχές της Σύμης, ήτοι Αιγιαλός , Χωριό , Πέδι , Πανορμίτης.

Ο Δήμαρχος Σύμης και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου συνιστούν στους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους και να ελαχιστοποιήσουν τις εξόδους τους στο έπακρο , ώστε να μην υπάρξουν θύματα και άτακτη μετάδοση του ιού με όλες τις συνέπειες. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται έχουν καθαρά προληπτικό περιεχόμενο και επ' ουδενί δεν εκμηδενίζουν τον κίνδυνο έκθεσης των συνανθρώπων μας στον επικίνδυνο ιό. Συνιστάται σύνεση και ατομική ευθύνη για την προστασία της υγείας, της δικής μας και των γύρω μας.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...