Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Παραδείσι

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

-Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην πλατεία Παραδεισίου η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, μεταφέροντας πλατιά το μήνυμα της ελπίδας και της αντεπίθεσης.

Η μαζικότητα και ο παλμός της συγκέντρωσης έδειξε ότι η προσπάθεια του συστήματος να περάσει την απογοήτευση, την ανοχή στα ψίχουλα και την κοροϊδία, την πόλωση και τις αυταπάτες, δεν βρίσκει στρωμένο έδαφος.

Στη  συγκέντρωση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Ντουνιαδάκης, κάλεσε το λαό της περιοχής να γεμίσει όλες τις κάλπες με κόκκινες ψήφους. Γιατί όπως είπε: «Θέλουμε ευρωκοινοβούλιο, περιφερειακό και δημοτικά συμβούλια μετερίζια υπεράσπισης λαϊκών δικαιωμάτων, μετερίζια διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα του λαού και όχι όργανα προώθησης των μεγάλων συμφερόντων»….Επεσήμανε δε ότι, πράγματι, το χρήμα στο Νότιο Αιγαίο ρέει άφθονο, αλλά ούτε λόγος δεν γίνεται πουθενά για τις ανάγκες και τα προβλήματα αυτών που οικοδομούν και στηρίζουν από διάφορες πλευρές το «τουριστικό θαύμα». Τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Με τη ψήφο μας μεθαύριο είναι ευκαιρία να πούμε ναι στην αλληλεγγύη των λαών! Να πούμε όχι στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ-ΕΕ και των αντιπάλων τους, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα των συνόρων της περιοχής…Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, σε συνθήκες αμφισβήτησης, αυτοί που μιλάνε για πατρίδα, να μην έχουν εξασφαλίσει τη θωράκιση του λαού των νησιών, μη καλύπτοντας ούτε καν τις κρίσιμες ανάγκες του. Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες καλοδέχονται τον Αμερικανό Πρέσβη καθώς και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, σε ευθεία γραμμή με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα. Καλλιεργούν στο λαό λαθεμένες εντυπώσεις ότι ΗΠΑ –ΕΕ και ΝΑΤΟ δήθεν παρέχουν ασφάλεια απέναντι στη Τουρκία. Είναι μεγάλο ψέμα!».

«Τώρα στις εκλογές, πρέπει να  καταδικάσουμε την πολιτική που υποβάθμισε τη ζωή μας, την ίδια ώρα που κάποιοι λίγοι συνεχώς κερδίζουν. Είναι η ίδια πολιτική που ξεκινά από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις διαχρονικά (από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και φτάνει μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ) και ακολουθούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες εφαρμόζοντας και εξειδικεύοντας σε τοπικό επίπεδο.

Γι’ αυτό και εμείς δεν μοιράζουμε την ψήφο μας μεθαύριο! Ψηφίζουμε  σε όλες τις κάλπες ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΚΚΕ!»

 

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Τάκης Πότσος, αναφέρθηκε στη παρέλαση δεκάδων υποψηφίων των κομμάτων σε Δήμο και Περιφέρεια που είναι υπεύθυνα για τη κατάσταση που ζούμε σήμερα, ενώ δεν κρύβουν τον σχεδιασμό τους για μετεκλογικές συνεργασίες κάτι που αποκάλυψαν στο τηλεοπτικό debate. Ακόμα και καμουφλαρισμένοι χρυσαυγίτες και φασιστοειδή βρίσκονται στα ψηφοδέλτια όλων γιατί τους ενώνει η ίδια πολιτική, γιατί όπως είπε: «Όλοι τους είναι με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Πίνουν νερό στο όνομα της ανάπτυξης, που ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα για να εξασφαλίσει τα κέρδη των λίγων. Οι δήμοι πλέον έχουν βασικό στόχο να προωθήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων στο τουρισμό, στις κατασκευές, στα απορρίμματα και την ανακύκλωση, στη διαχείριση του νερού, στην ενέργεια και στις μεταφορές. Φορολεηλατούν τον λαό  και δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μεγάλων συμφερόντων εγχώριων και ξένων.»

 

Γι’ αυτό, όπως τόνισε, όλες οι παρατάξεις συμπαρατάσσονται, παρά τις επιμέρους διαφορές και απορρίπτουντις προτάσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, για τα έργα που πρέπει να προταχθούν και αφορούν την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας, την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας της, για καλύτερες συνθήκες ζωής όπου ζεί και εργάζεται.

Όπως: «Για τις ελλείψεις στις υποδομές υγείας και παιδείας.Για την αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση όλου του νησιού. Για να προταχθεί η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του δήμου, διαμορφώνοντας χώρους άθλησης και αναψυχής.Για την αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων για υποδομές στο πολιτισμό,π.χ του Εθνικού Θεάτρου, για υποδομές στη παιδεία.Για την φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, μέσα από ένα διευρυμένο δίκτυο υποδομών.Για την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, Νηπιαγωγεία και όχι σε προκατ.Για να μην μείνει ούτε ένα παιδί έξω από παιδικούς σταθμούς και να καταργηθούν τα τροφεία.Για τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο και το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Για να εφαρμοστεί επιτέλους έστω και αυτή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μείωση των δημοτικών τελών σε φτωχές οικογένειες  του δήμου μας, σε εποχιακά απασχολούμενους, σε ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες.Για να παίρνει ο δήμος θέση στήριξης στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, για να δυναμώσει η διεκδίκηση!»

 

Κλείνοντας κάλεσε το Ροδιακό λαό με βάση την πείρα του: «στις 26 του Μάη να στείλουμε μήνυμα ανατροπής, ελπίδας και αντεπίθεσης με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμο, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή!»

 

Ρόδος 20/05/19

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...