Η Περιφέρεια απαντά στο δήμαρχο Λέρου: Το εμβαδόν της Λέρου και της Ρόδου, το μόνο επιχείρημα Κόλλια για δομή και μετανάστες στην Ρόδο!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το εμβαδόν της Λέρου και της Ρόδου, το μόνο επιχείρημα Κόλλια για δομή και μετανάστες στην Ρόδο!!!

- Η εμμονή του Δημάρχου Λέρου στην δημιουργία δομών κυρίως στην Ρόδο αλλά και σε όλα τα άλλα νησιά, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή όσο και να εκτρέπεται υβρίζοντας, συκοφαντώντας ή απειλώντας, για να ξεπλύνει την ντροπή από την ζημιά που έχει προκαλέσει στο νησί του

 

Την ώρα που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει τη μάχη για την αποσυμφόρηση των νησιών της – της Λέρου φυσικά συμπεριλαμβανομένης - δια της κατανομής των μεταναστών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ο Δήμαρχος Λέρου επιλέγει να ζητήσει από την κυβέρνηση να γεμίσει όλα τα νησιά, από τη Ρόδο ως το Καστελλόριζο, με μετανάστες και δομές, ανάλογα με τον πληθυσμό τους και την έκταση τους, στοχοποιώντας έτσι κυρίως την Ρόδο.

Η πρότασή του και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον εκθέτει ενώπιον ολόκληρης της οικογένειας του Νοτίου Αιγαίου. Και κανένα δικαίωμα δεν έχει να προτείνει λύσεις που αφορούν τα υπόλοιπα νησιά και μάλιστα ερήμην τους, την ίδια ώρα που ο ίδιος καταγγέλλει άλλους ότι δεν αφουγκράστηκαν, υποτίθεται, τις τοπικές κοινωνίες.

Ο προκλητικός και διχαστικός λόγος του Δημάρχου Λέρου, που εδώ και καιρό διατυπώνει, αποδεικνύει συνεχώς ότι δεν τον ενδιαφέρει η ανακούφιση του νησιού του, αλλά πως θα επιτεθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να ξεπλύνει την ντροπή από την ζημιά που έχει προκαλέσει στο νησί του.

 

Στην ανευθυνότητα και στον επικίνδυνο λαϊκισμό, η Περιφερειακή Αρχή απαντά με τη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις και τα διακυβεύματα της συγκυρίας, για την περιοχή μας. Μόνο όποιος εθελοτυφθεί δεν μπορεί να τα δει και αδυνατεί να κατανοήσει ότι για ζητήματα όπως αυτό, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.

 

Η Περιφερειακή Αρχή δεν υπηρετεί την “αυλή του σπιτιού” της, όπως ο Δήμαρχος Λέρου τεχνηέντως και κακόβουλα ισχυρίζεται. Υπηρετεί όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και το κάνει δίκαια. Το κλάμα του μητροκτόνου επειδή έμεινε ορφανός δεν την επηρεάζει. Ο Δήμαρχος Λέρου είναι εκείνος που δούλεψε εντατικά για να έχει hot spot το νησί του και ζήτησε γι αυτό την ανταμοιβή του από την τότε κυβέρνηση. Σήμερα το κλάμα και ο οδυρμός του, δεν πείθει κανέναν.

Σε αυτή φαυλότητα η Περιφερειακή Αρχή δεν πρόκειται να συναινέσει ποτέ όσο κι αν ο Δήμαρχος απειλεί, υβρίζει, ψεύδεται, συκοφαντεί. Μπορεί να βρίζει όσο θέλει αν αυτό τον κάνει να αισθάνεται ψηλότερος, αλλά κάποιος πρέπει να προστατεύσει αυτόν τον τόπο.

Για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου προέχει η επιτυχία του κυβερνητικού σχεδίου για την αποσυμφόρηση όλων των νησιών, που μέχρι σήμερα έχουν σηκώσει βάρος που δεν τους αναλογεί. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται με όλες τις δυνάμεις της. Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει από όλους να υπηρετηθεί, αντί να υπονομεύεται, για άλλους λόγους και άλλες σκοπιμότητες.

Η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να υπηρετεί το δίκιο με καθαρότητα και επιχειρήματα, για όλα ανεξαιρέτως τα νησιά της. Με απόλυτο σεβασμό και υπευθυνότητα, αντιλαμβανόμενη ποιες είναι οι προκλήσεις της περιόδου, που καλούμαστε ως χώρα και ως νησιώτες να αντιμετωπίσουμε.

Οι γκρίζες νοοτροπίες και οι αντιλήψεις, όπου ο λαϊκισμός το ψέμα και η απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης με δόλια τεχνάσματα, είναι τρόπος άσκησης πολιτικής, δεν την αφορά.

Ο Δήμαρχος Λέρου, το ελάχιστο που οφείλει να κάνει είναι να σεβαστεί το νησί του που τον εμπιστεύτηκε.

 

Το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...