Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι μαθητές -συγγραφείς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διηγούνται...

Στο Golden Hall, το ταξίδι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζεται στο πλαίσιο της δράσης Discover South Aegean.

Αυτή τη φορά σας προσκαλούν οι μαθητές των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου να πιάσετε την "κόκκινη κλωστή δεμένη" και να ταξιδέψετε μαζί τους, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 4μ.μ. στο Golden Hall,  στον μαγικό κόσμο δύο παραμυθιών που έγραψαν οι ίδιοι  και θα παρουσιαστούν από την μοναδική ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο Κάρμεν Ρουγγέρη!

«Οι μικροί νησιώτες, οι μικρές νησιώτισσες, ο ήλιος, η θάλασσα και οι δυνάμεις της φύσης», ο διαγωνισμός συγγραφής παιδικού παραμυθιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανέδειξε νικητές τα  παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κεφάλου της Κω  ανάμεσα σε εβδομήντα περίπου έργα και στη δεύτερη θέση το δημοτικό ΣχολείοΑγαθονησίου το οποίο εκπροσωπήθηκε απο τάξη με μία μαθήτρια!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας κ. Γιάννης Φλεβάρης δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή: "Ένα παιδικό παραμύθι σαν θαλασσινός σταυρός. Με την αύρα του Αιγαίου, τη δροσιά της θάλασσας και τη δύναμη του ανέμου, οι παιδικές ψυχές μας χάρισαν θαλασσινά παραμύθια. Η δύναμη των ονείρων τους είναι η δύναμή μας και κάλεσμα να είμαστε κοντά τους"

 Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας τόνισε ότι «Τα δέντρα, η βροχή, η θάλασσα και όλα αυτά τα καλά πράγματα που έχει φτιάξει η γη ενέπνευσαν τους συγγραφείς  - μαθητές να μας δώσουν αυτή την όμορφη ιστορία. Εύχομαι και αυτή με τη σειρά της να εμπνεύσει τους αναγνώστες της, ώστε η νέα γενιά να προσπαθήσει με μεγαλύτερη ένταση να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής όλων μας με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και το τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Η ενέργεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Discover South Aegean στο Golden Hall της Αθήνας, διαρκεί από τις 20 Μαΐου ως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Χορηγός Επικοινωνίας infokids

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...