Η ΕΡΤ το 2014…Του Γιώργου Γιουκάκη

Η ΕΡΤ το 2014…

Στον έβδομο μήνα του αγώνα τους, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να υλοποιούν αυτό που δήλωσαν από τις 12 Ιουνίου, αναρτώντας το κεντρικό πανώ στην κορυφή του Ραδιομεγάρου: Η ΕΡΤ είναι και θα παραμείνει ανοιχτή.
Τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, πολιτιστικά, νομικά, κινηματικά οι εργαζόμενοι- «απολυμένοι» του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας συνεχίζουν να παράγουν και να παγιώνουν την ακυρότητα του παταγωδώς αποτυχημένου πραξικοπήματος της 11ης Ιουνίου. Από το ertopen.com, από την ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κρήτης και της Πάτρας, από όλες τις περιφερειακές ΕΡΑ της χώρας, από κάθε πλατεία και δρόμο της επικράτειας όπου μπορεί να στηθεί μια κάμερα κι ένα μικρόφωνο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εξακολουθούν να βρίσκονται δίπλα και μαζί με τον Έλληνα πολίτη, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον νεολαίο, τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο του τόπου.
Η ΕΡΤ είναι παντού και παραμένει ανοιχτή στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία, ανοιχτή στο διεθνές πολιτικό, δημοσιογραφικό, επιστημονικό ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα κρατά ανοιχτή μια από τις σοβαρότερες εκκρεμότητες-πληγές που προκάλεσε στη χώρα ο ακραίος κυβερνητικός νεοσυντηρητισμός.  
Ο αγώνας των εργαζομένων της ξεκίνησε, εξελίσσεται και θα συνεχιστεί για να θυμίζει και να αναδεικνύει το πλήθος των παρανομιών που μετέρχεται η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να παγιώσει ένα πραξικόπημα. Να θυμίζει πως δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που η δημόσια ραδιοτηλεόρασή της να λειτουργεί υπό στρατιωτικού τύπου κατοχή από αστυνομικές δυνάμεις, ούτε μ΄ εκείνους που ο φόβος και η ψυχική ένδεια τους οδήγησε να αναζητήσουν την οικονομική θαλπωρή μιας δίμηνης ανανεούμενης σύμβασης εποχικού δημοσιογράφου. Να θυμίζει πως δεν υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία που με ένα εκβιαστικό νομοθέτημα στο γόνατο, να απαλλάσσει αναδρομικά και… μελλοντικά  τα στελέχη της (περίπτωση Γκ. Μάναλη).
Η «υπόθεση ΕΡΤ» γεννήθηκε με πολιτικούς όρους και επιλογές και ο αγώνας των εργαζομένων της μοιραία θα συνεχίζεται μέχρι την πολιτική ανατροπή τέτοιων ακραίων νεοσυντηρητικών και νεοφιλελεύθερων επιλογών.    
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΟΥΚΑΚΗΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...