Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Λίτσα Φτακλάκη στην ΕΡΑ Ρόδου - Θέλουμε τον περιφερειάρχη επικεφαλής


Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σε θέματα Απασχόλησης Τουρισμού και παρακολούθησης των Ευρωπαικών Προγραμμάτων Λίτσα Φτακλάκη ήταν η σημερινή προσκεκλημένη στην ΕΡΑ Ρόδου της Ρένας Βενιανάκη και του Διαμαντή Διαμαντή. Η κ. Φτακλάκη είπε πως είναι πρώιμη ακόμα η συζήτηση για την συμμετοχή του Γιάννη Μαχαιρίδη στις περιφερειακές εκλογές. " Θέλουμε τον περιφερειάρχη επικεφαλής. Είναι δύσκολοι καιροί για
πειραματισμούς". Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του κ. Μαχαιρίδη, αν δεν κατέλθει τελικά, από εκείνη, η κ. Φτακλάκη υπογράμμισε πως " θεωρώ οτι πρέπει να είναι ο Γιάννης Μαχαιρίδης. Ο μόνος λόγος που θα συμβεί το αντίθετο  θα τον αφορά προσωπικά. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η  παράταξη. ΄Ομως δεν είναι καιρός για ασκήσεις επί χάρτου. Ετοιμάζει διάδοχη κατάσταση ο κ. Μαχαιρίδης,  όμως για άλλη μια πενταετία τον θεωρούμε επικεφαλής».
Αναφερόμενη στις εκτιμήσεις για την φετινή τουριστική περίοδο είπε πως πήγαμε πάρα πολύ καλά φτάνοντας η αύξηση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το ποσοστό του  16% από πέρσι, για μέχρι τώρα. Η Ρόδος έχει τη δυναμική και μπορεί να επιτύχει μεγαλύτερα ποσοστά. ΄Οσο για τη  νέα τουριστική περίοδο είπε πως " την περιμένουμε πολύ καλύτερη φτάνει να είναι ήρεμο και το περιβάλλον. Στο Λονδίνο τα μηνύματα ήταν πολύ αισιόδοξα. Πέραν της αύξησης των επισκεπτών που θα έχουμε είπε η κ. Φτακλάκη, μιλάμε και για αύξηση τιμών ξενοδοχείων. Φτάνει να αξιοποιήσουμε την συγκυρία των γεωπολιτικών εξελίξεων και να σηματοδοτήσουμε μια νέα πορεία στην τουριστική μας ανάπτυξη. Να σταματήσουμε το ξεπούλημα των δωματίων σε εξευτελιστικές τιμές.
Πάμε καλά σε αριθμούς αλλά δεν πάμε καλά σε οικονομικά μεγέθη, κάτι που πρέπει να επανεξετάσουμε, τόνισε. Επίσης η κ. Φτακλάκη ανακοίνωσε πως έχει προσκαλέσει , και δεσμεύτηκε πως θα έρθει στη Ρόδο, την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. "Δεν ήρθε στη Ρόδο ως τώρα γιατί, όπως της μετέφερε, οι προτεραιότητες της ήταν να αποκαταστήσει το κλίμα της χώρας μας στο εξωτερικό".

Η κ. Φτακλάλη υπεραμύνθηκε  των δραστηριοτήτων της περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού επισημαίνοντας πως "όλα αποδίδουν γιατί κάνουν την ειδοποιό διαφορά και πιο ανταγωνιστικό το προϊόν μας. Θέλουμε να ενισχύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα μας, απέναντι στους ανταγωνιστές μας. Ο τουρίστας δεν έχει συναισθηματισμό. Τον αποκτά όταν προσεγγίσει τον τόπο που επισκέπτεται και περάσει καλά δημιουργώντας του εμπειρίες. Τέλος αναφέρθηκε και στα ευρωπαϊκά προγράμματα απασχόλησης λέγοντας πως "οι περιφέρειες πρέπει να τα σχεδιάζουν  από μόνες τους και όχι να μας "καπελώνουν από πάνω", λέγοντας πως θα ξεκινήσει με το Ινστιτούτο εργασίας μια αποτύπωση της ανεργίας στα νησιά μας" .

ERA RODOU

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...