Η «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» τίμησε την ιδρύτριά της, τη Χαλκίτισσα Αντιγόνη Λορεντζιάδου-Ζουρούδη στον τόπο που γεννήθηκε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Η «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» τίμησε την ιδρύτριά της, τη Χαλκίτισσα Αντιγόνη Λορεντζιάδου-Ζουρούδη στον τόπο που γεννήθηκε.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, η Επιτροπή Ρόδου του Συλλόγου «Δωδεκανησιακή Μέλισσα», συνοδευόμενη  από την πρόεδρό του κα Μαίρη Μοσχή , την πρώην πρόεδρο κα Λίνα Χαραλαμποπούλου, τις  δύο αντιπροέδρους  κα Άννα Μαραγκού και  κα Ελευθερία Καράβα και μέλη του Παραρτήματος Ρόδου επισκέφθηκαν τη Χάλκη για να παραστούν στη Γιορτή της Σημαίας  που γιορτάζεται  σε όλα τα σχολεία της χώρας όπως και της Χάλκης, την ημέρα αυτή.

Σκοπός της παρουσίας τους εκεί ήταν για να κάνουν  τα «αποκαλυπτήρια» ενός «μνημείου» που κατασκεύασε ο Δήμος της Χάλκης σε συνεργασία και συνεννόηση με την Επιτροπή Ρόδου της «Μέλισσας», όπου εντοιχίστηκε  μαρμάρινη πλάκα, δωρεά της Επιτροπής Ρόδου, με χαραγμένη την επιγραφή 

«Αντιγόνη Ζουρούδη εκ Χάλκης 1875-1953 η Μάνα της Δωδεκανήσου»

Στο ακροατήριο των καθηγητών, δασκάλων και μαθητών από πλευράς των Σχολείων, παρουσία του Δημάρχου κ. Άγγελου Φραγκάκη, των προέδρων, αντιπροέδρων και των μελών της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» που συμμετείχαν στην αποστολή, μίλησε η κα Άννα Χαρίτου για το ιστορικό της δημιουργίας του πρώτου γυναικείου Δωδεκανησιακού Σωματείου τα χρόνια του Μεσοπολέμου από την Αντιγόνη Ζουρούδη, το οποίο έχει κλείσει 90 χρόνια ασταμάτητης δράσης,  είτε σαν φιλανθρωπικός είτε σαν πατριωτικός είτε σαν φορέας που χορηγεί υποτροφίες σε δωδεκανήσιους φοιτητές της  Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  τα τελευταία 50 χρόνια.

Η πρόεδρος της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας κα Μαίρη Μοσχή απηύθυνε  χαιρετισμό,  και έκανε  μια σημαντική ανακοίνωση στους μαθητές.  Το Σωματείο  θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε κάθε δύο χρόνια να διενεργείται πανδωδεκανησιακός διαγωνισμός για μαθητές Λυκείου με θέμα που θα ορίζεται από την πρόσφατη ιστορία της Δωδεκανήσου, με χρηματικό βραβείο 500 € για τον  νικητή.

Ακολούθησαν  τα «αποκαλυπτήρια» του μνημείου από τον Δήμαρχο κ Φραγκάκη και την πρόεδρο κα Μοσχή και ολοκληρώθηκε η τιμητική και συγκινητική τελετή,   με  κατάθεση στεφάνου και τήρηση 1 λεπτού σιγής, «τιμής και μνήμης ένεκεν» υπέρ της  Αντιγόνης Ζουρούδη!   

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...