"Εφυγε" ο δάσκαλος Κώστας Κουκιάς

Εφυγε σήμερα από την ζωή ο αγαπημένος σε πολύ κόσμο, πρώην εκπαιδευτικός και επί σειρά ετών ιεροψάλτης , Κώστας Κουκιάς.

Ο 82χρονος Κρεμαστενός τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η κηδεία θα γίνει αύριο (Δευτέρα) στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής στις 4 μμ

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του


Ανακοίνωση του Ι. Ν. Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής

Με βαθεία λύπη, η Εκκλησία ανακοινώνει την αιφνίδια τελευτή του Πρωτοψάλτου και αγαπητού Διδασκάλου Κωνσταντίνου Κουκιά. Ο αοίδιμος, από της παιδικής του ηλικίας πεποτισμένος δια του πνεύματος της Εκκλησίας, καλλιέργησε το τάλαντο της φωνής του και το εναπόθεσε στην διακονία της Ιεράς Υμνωδίας. Ικανός χειριστής της Βυζαντινής μουσικής, προσέλκυε το εκκλησίασμα ανάγοντας το σε μυσταγωγία και μετοχή των ιερών ακολουθιών, κυρίως κατά την τέλεση της Θ. Λειτουργίας. Εκτός όμως αυτών, ως χαρακτήρας διεκρίνετο για την ανεπιτήδευτον και γνήσια θρησκευτικότητα του και τον πηγαίο φόβο Θεού. Είχε με άλλα λόγια ορθό εκκλησιαστικό ήθος το οποίο δυστυχώς σπανίζει πλέον στις ημέρες μας, αν και γίνεται πολύς λόγο περί αυτού. Ο Κωνσταντίνος Κουκιάς, ήταν άνθρωπος της προσευχής και της λατρείας, της σιωπής και της ευγένειας, του χρέους και της αγαστής συνεργασίας, με ακέραιο χαρακτήρα και με μετρημένη γνώμη. Το κενό που αφήνει στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Καθολικής που τόσο αγάπησε είναι δυσαναπλήρωτο. Παρακαλούμε τον Άγιο Θεό, να τον αναπαύσει υπό την σκιά του ξύλου της Ζωής, η δε Παναγία η Καθολική να μεσίτευση υπέρ αυτού. Η μνήμη αυτού αιωνία και άληστος.

Η Εξόδιος Ακολουθία στον Ι.Ν. Παναγίας Καθολικής Δευτέρα 25η /10ου υπό του Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου, ώρα 16:00μ.μ.

ΠΗΓΗ: Rodosinfonews

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...