Ερώτηση του ΚΚΕ για την ασφαλή λειτουργία του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

 

Θέμα: Άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου

  Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η υποστελέχωση στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.) για την ασφάλεια και την φροντίδα των φιλοξενούμενων παιδιών.

Στις 29 Μαΐου εξαφανίστηκαν τρία ανήλικα κορίτσια και είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών που συμβαίνει αυτό το γεγονός, εγείροντας ζητήματα ασφαλούς λειτουργίας της δομής.

Με την αριθμ.πρωτ. 3022/05/02/2024 Ερώτηση του ΚΚΕ προς το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αναδείχτηκε η τραγική κατάσταση στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού στη Ρόδο και ζητήθηκε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της δομής.

Στην απάντηση του Υπουργείο επιβεβαιώθηκε η πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση της δομής, όταν και σ’ αυτόν ακόμα τον ανεπαρκή Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας οι οργανικές θέσεις, που προβλέπονται για το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού είναι 29 και υπηρετούν μόνο 4 μόνιμοι και 4 επικουρικοί COVID, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν  30/06/2024! Επίσης συνολικά για το Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται είναι 260 και υπηρετούν μόνο 73 μόνιμοι και 20 επικουρικοί COVID.

Οι υποσχέσεις για 9 ακόμα προσλήψεις από το 2023, οι οποίες άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθούν, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες φροντίδας και της  ψυχοκοινωνικής στήριξης των φιλοξενούμενων παιδιών, ενώ τα προβλήματα για φιλοξενούμενα παιδιά και εργαζόμενους γίνονται καθημερινά ανυπόφορα.  

Οι εργαζόμενοι έχουν απευθυνθεί μέχρι και στον εισαγγελέα για το αδιέξοδο, στο οποίο έχει φτάσει η λειτουργία του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού, έχουν γνωστοποιήσει σε αρμόδιους φορείς την επικίνδυνη κατάσταση με την υποστελέχωση και το κτηριακό πρόβλημα και φέρουν σοβαρές ευθύνες τόσο η Διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. όσο και το Υπουργείο για την μη επίλυσή τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

- Να γίνουν προσλήψεις, με κατεπείγουσες διαδικασίες, μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες για τη στελέχωση του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού και όλων των δομών του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.

- Να μη γίνει καμία απόλυση των σημερινών εργαζομένων, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

- Να γίνουν όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις των κτηρίων των δομών του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Δάγκα Βιβή

Διγενή Σεμίνα

Κανέλλη Λιάνα

Λαμπρούλης Γιώργος

Συντυχάκης Μανώλης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...