Ερώτηση της Μίκας Ιατρίδη για την αρπαγή απο το Υπουργείο Οικονομικών της "Καζέρμας" απο τον δήμο Μεγίστης

Μίκα Ιατρίδη: «Το Υπουργείο Οικονομικών θυμάται το Καστελόριζο και τους ακρίτες νησιώτες του μόνο για να υφαρπάξει ένα κτίριο που φρόντιζαν επί εβδομήντα χρόνια. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει».

Την πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να πάρει από το Δήμο Μεγίστης το κτίριο «Καζέρμα», έφερε στη Βουλή με ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της η Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι, ύστερα από εβδομήντα χρόνια το Υπουργείο Οικονομικών, προφανώς για να ικανοποιήσει τους δανειστές, θέλει να πάρει πίσω ένα κτίριο, το οποίο φρόντιζε ο Δήμος και είχε λειτουργήσει για χρόνια ως δημοτικός ξενώνας.

Η πρόθεση αυτή είναι προκλητική κατά τη Μίκα Ιατρίδη, γιατί το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να στερήσει ένα σημαντικό έσοδο από το Δήμο Μεγίστης, που προέρχεται από την πρόσφατη ενοικίαση του κτιρίου, ύστερα από δημόσιο διαγωνισμό, στην 95 ΑΔΤΕ/ΔΑΝ Μεγίστης και, μάλιστα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει αφήσει στο έλεος του Θεού τους ακρίτες νησιώτες.

Τέλος, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, απευθυνόμενη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητά να πληροφορηθεί αν γνωρίζει τη μεθόδευση του Υπουργείου Οικονομικών και αν αυτή εξυπηρετεί τις ανάγκες της εθνικής μας άμυνας, σε μια ακριτική περιοχή με στρατηγική σημασία για τη χώρα μας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς    Οικονομικών
    Εθνικής Άμυνας
    
ΘΕΜΑ: «Μετά από εβδομήντα χρόνια το Υπουργείο Οικονομικών ζητά πίσω κτίριο που διαχειριζόταν ο Δήμος Μεγίστης (Καστελόριζο)».

Προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρπακτικές διαθέσεις των δανειστών, το Υπουργείο Οικονομικών, δια της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, έρχεται και ζητά να πάρει πίσω από το Δήμο Μεγίστης (Καστελόριζο) το κτίριο «Καζέρμα», το οποίο επί εβδομήντα χρόνια φρόντιζε ο Δήμος και επί σειρά ετών λειτουργούσε ως δημοτικός ξενώνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Δήμος το αξιοποίησε παραχωρώντας το με ετήσιο ενοίκιο, ύστερα από δημόσιο διαγωνισμό, στην 95 ΑΔΤΕ/ΔΑΝ Μεγίστης, με την υπ’ αριθμόν 12/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Μεγίστης.

Επειδή είναι προκλητικό το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο απουσιάζει, όπως και όλα τα Υπουργεία, από τη ζωή και τις ανάγκες των ακριτών νησιωτών του Καστελόριζου, να θυμάται το νησί προκειμένου να υφαρπάξει ένα κτίριο που βρισκόταν στη φροντίδα του Δήμου επί εβδομήντα χρόνια.

Επειδή, είναι προκλητικό το Υπουργείο Οικονομικών, όπως και τα άλλα Υπουργεία, με την πολιτική του να ισοπεδώνει το βιοτικό επίπεδο των ακριτών νησιωτών, όπως και όλων των Ελλήνων, και την ίδια στιγμή να στερεί από έναν Δήμο ακριτικού νησιού – και μάλιστα του Καστελόριζου, η σημασία του οποίου για τα εθνικά μας θέματα είναι καθοριστική – ένα κρίσιμο ποσό για τις ανάγκες των δημοτών.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

1.    Γιατί, ενώ έχουν ξεχάσει στο έλεος του Θεού τους ακρίτες νησιώτες, θυμήθηκαν να διεκδικήσουν αυτήν την περίοδο ένα κτίριο το οποίο επί εβδομήντα χρόνια ήταν στην διαχείριση του Δήμου Μεγίστης;
2.    Γιατί στερούν από έναν ακριτικό νησιωτικό Δήμο ένα κρίσιμο έσοδο, τη στιγμή που η ύπαρξη του κτιρίου οφείλεται στη διαχρονική φροντίδα του από το Δήμο Μεγίστης;
3.    Στοχεύει το Υπουργείο Οικονομικών να διαθέσει το κτίριο αυτό, όπως και άλλα στα Δωδεκάνησα, αντί πινακίου φακής, στα συμφέροντα των δανειστών μας;
4.    Το Υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να αλλάξει την απόφαση του για το συγκεκριμένο κτίριο, ή σκοπεύει να διεκδικήσει και άλλα αντίστοιχα κτίρια στα Δωδεκάνησα, ύστερα από τόσες δεκαετίες;
5.    Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο στεγάζει εκεί τις υπηρεσίες του, σε μια εθνικά ευαίσθητη και στρατηγικής σημασίας περιοχή, γνωρίζει τη μεθόδευση του Υπουργείου Οικονομικών; Αν τη γνωρίζει, θεωρεί ότι η εγκατάλειψη του Καστελόριζου από τους κατοίκους του, εξυπηρετεί το σχεδιασμό της εθνικής μας άμυνας;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...