Επιχείρηση Καθαριότητας στον Δήμο Καρπάθου

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ-Θέμα:   ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

-Με στόχο τη  διατήρηση ενός υψηλού επίπεδου ευταξίας και καθαριότητας στο νησί της Καρπάθου προχωρά δυναμικά  ο Δήμαρχος  Καρπάθου κ. Ιωάννης  Θεμ.  Νισύριος  και οι συνεργάτες του, ξεκινώντας την υλοποίηση του προγράμματος καθαριότητας σε πειραματικό στάδιο.

« Η προσπάθεια για μια πόλη όμορφη, καθαρή, νοικοκυρεμένη δεν είναι εύκολη υπόθεση,  είναι  όμως υπόθεση όλων μας, απαιτεί την αποφασιστική συμμετοχή του κάθε δημότη, κατοίκου και επισκέπτη του νησιού μας. Για αυτό και ζητάμε την κατανόηση των δημοτών, προκειμένου να βοηθήσουν όλοι στο έργο μας.  Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και καλοπροαίρετες  υποδείξεις, προκειμένου να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο στόχος μας» δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Δημήτρης Ζανάκης, κύριος  συντονιστής της επιχείρηση καθαριότητας στην πόλη των Πηγαδίων

ΜΕΤΑΦΟΡΑ   ΚΑΔΩΝ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

 

Η μεταφορά των  κάδων απορριμμάτων αποτελεί μία από τις πρώτες κινήσεις του προγράμματος Καθαριότητας, το οποίο σε πρώτη φάση ξεκίνησε από την πρωτεύουσα του νησιού και θα επεκταθεί σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες  και τις τουριστικές περιοχές.

            Οι λόγοι για τους οποίους πάρθηκε το εν λόγω μέτρο  είναι αφενός η καθαριότητα της πόλης στα κεντρικά της σημεία ( Λιμάνι – Μαρίνα - Κόμβος Γεργατσούλη - «Μικρό Καφέ» - Κονάκι (Παλιό Δημαρχείο), στα σημεία που υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες, στους πολυσύχναστους τουριστικούς δρόμους και αφετέρου να διευκολύνεται η κυκλοφορία  του  απορριμματοφόρου στα καθημερινά του δρομολόγια, με αποτέλεσμα την γρήγορη και οικονομικότερη περισυλλογή των απορριμμάτων. Συνεπώς, θα  εξοικονομείται και εργασιακός χρόνος του ολιγάριθμου προσωπικού του Τμήματος Περιβάλλοντος και θα αξιοποιούνται και σε άλλες εργασίες στον τομέα της Καθαριότητας.

 

ΤΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ  ΘΑ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΧΑΡΤΗ.  (Σημ. Τα πράσινα σημεία  δείχνουν τα νέα σημεία τοποθέτησης των κάδων) 

 

                                    

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ   ΒΑΡΕΩΝ   ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

 

Αναφορικά με την αποκομιδή των βαρέων αντικειμένων, έως ότου εκδοθεί εκ νέου ανακοίνωση, ενημερώνουμε τους δημότες ότι θα πρέπει να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του Τμήματος Περιβάλλοντος  στο 22450-23822.  Θα  γίνεται η καταγραφή των στοιχείων του ενδιαφερόμενου δημότη και στη συνέχεια θα γίνεται ο κατάλληλος  προγραμματισμός για την ημέρα και ώρα  αποκομιδής.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου


 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...