"Επιτάχυνση  εμβολιασμών και αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων   για να κατάπολεμήσουμε την πανδημία και να αρχίσει η τουριστική περίοδο στο Νότιο Αιγαίο"

"ΠΝΟΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ρόδος   27/4/21

- "Επιτάχυνση  εμβολιασμών και αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων   για να κατάπολεμήσουμε την πανδημία και να αρχίσει η τουριστική περίοδο στο Νότιο Αιγαίο". 

- Την επιτακτική ανάγκη για επιτάχυνση των εμβολιασμών -με προτεραιότητα τους νησιώτες μας  που  απασχολούνται  στον τουρισμό- επισήμανε στην τοποθέτηση του  στην 6η  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (στις 26.4.21 με τηλεδιάσκεψη ) ο Χαράλαμπος Κόκκινος , επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού"  ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ " .

 

Στα πλαίσια   αυτής της αναγκαιότητας  στηρίζουμε  την διεκδίκηση  να  δοθεί με νομοθετική ρύθμιση η δυνατότητα στο Β' Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  δηλ. και στην Π.Ν.Α.,να προσλαμβάνουν  νοσηλευτικό προσωπικό για να συμβάλλουν στον εμβολιασμό κατά του covid -19.Επίσης χαιρετιζουμε τις θετικές παρεμβάσεις , προτάσεις και πρωτοβουλίες  των αυτοδιοικητικων στελεχών- ιατρών της Ρόδου και τη συνεργασία τους με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου για να την αντιμετωπίση της πανδημίας.

 

Παρουσία στην συνεδρίαση και αρκετών δημάρχων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, ο Χ.Κόκκινος πρότεινε την αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων,  ιδιαίτερα στα νησιά του Νοτίου Αιγαιου (Ρόδος,Κως,Καλυμνος, Νάξο,Συρος) με μεγάλο πληθυσμό , προκειμένου να  επιταχυνθεί η διαδικασία. Να αξιοποιηθούν πολυχώροι και  αίθουσες γυμναστηριων που δεν πραγματοποιούνται δραστηριότητες  (δηλ. πολιτιστικές ,αθλητικές κτλ). Ενδεικτικά  προτεινε για τη Ρόδο το  "Ροδίνι" ,το "Βενετοκλειο Γυμναστήριο ", το Πολιτιστικό Κέντρο Λινδίων -Γ.Ζίγδης" , τα Κέντρα Υγείας σε Ρόδο και Κω, για τη Σύρο " Αθλητικό Κεντρο Βικέλας " ,κτλ

 

Είναι -δυστυχώς -δεδομένο ότι όσο τα νησιά μας είναι στο" κόκκινο "της πανδημίας δεν θα υπάρχουν κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα και  θα καθυστερεί η πολυποθητη έλευση τουριστών ...

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"- 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με πολιτικό θέατρο δεν πάμε μπροστά Του Νίκου Ιακ. Γερονικόλα - Η εξωστρέφεια, η ανταλλαγή...
Νέος προορισμός της Dodekanisos Seaways η Αστυπάλαια! - Η Dodekanisos Seaways ανακοινώνει την...
Θέμα: “Κοινωνικό μήνυμα του Ι.Σ.Ρ. για τον εμβολιασμό κατά Covid-19”     ...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...