"Επιτάχυνση  εμβολιασμών και αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων   για να κατάπολεμήσουμε την πανδημία και να αρχίσει η τουριστική περίοδο στο Νότιο Αιγαίο"

"ΠΝΟΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ρόδος   27/4/21

- "Επιτάχυνση  εμβολιασμών και αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων   για να κατάπολεμήσουμε την πανδημία και να αρχίσει η τουριστική περίοδο στο Νότιο Αιγαίο". 

- Την επιτακτική ανάγκη για επιτάχυνση των εμβολιασμών -με προτεραιότητα τους νησιώτες μας  που  απασχολούνται  στον τουρισμό- επισήμανε στην τοποθέτηση του  στην 6η  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (στις 26.4.21 με τηλεδιάσκεψη ) ο Χαράλαμπος Κόκκινος , επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού"  ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ " .

 

Στα πλαίσια   αυτής της αναγκαιότητας  στηρίζουμε  την διεκδίκηση  να  δοθεί με νομοθετική ρύθμιση η δυνατότητα στο Β' Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  δηλ. και στην Π.Ν.Α.,να προσλαμβάνουν  νοσηλευτικό προσωπικό για να συμβάλλουν στον εμβολιασμό κατά του covid -19.Επίσης χαιρετιζουμε τις θετικές παρεμβάσεις , προτάσεις και πρωτοβουλίες  των αυτοδιοικητικων στελεχών- ιατρών της Ρόδου και τη συνεργασία τους με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου για να την αντιμετωπίση της πανδημίας.

 

Παρουσία στην συνεδρίαση και αρκετών δημάρχων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, ο Χ.Κόκκινος πρότεινε την αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων,  ιδιαίτερα στα νησιά του Νοτίου Αιγαιου (Ρόδος,Κως,Καλυμνος, Νάξο,Συρος) με μεγάλο πληθυσμό , προκειμένου να  επιταχυνθεί η διαδικασία. Να αξιοποιηθούν πολυχώροι και  αίθουσες γυμναστηριων που δεν πραγματοποιούνται δραστηριότητες  (δηλ. πολιτιστικές ,αθλητικές κτλ). Ενδεικτικά  προτεινε για τη Ρόδο το  "Ροδίνι" ,το "Βενετοκλειο Γυμναστήριο ", το Πολιτιστικό Κέντρο Λινδίων -Γ.Ζίγδης" , τα Κέντρα Υγείας σε Ρόδο και Κω, για τη Σύρο " Αθλητικό Κεντρο Βικέλας " ,κτλ

 

Είναι -δυστυχώς -δεδομένο ότι όσο τα νησιά μας είναι στο" κόκκινο "της πανδημίας δεν θα υπάρχουν κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα και  θα καθυστερεί η πολυποθητη έλευση τουριστών ...

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"- 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...