Επιστολή Δ. Κρητικού στον Ν. Χαρδαλιά για τη δεύτερη δόση του εμβολίου Astra Zeneca

Δελτίο τύπου-Ο Δημήτρης Κρητικός προτείνει οι πολίτες που εμβολιάστηκαν αρχικά με εμβόλιο της Astra Zeneca να επιλέγουν ελεύθερα ποιο εμβόλιο επιθυμούν για τη δεύτερη δόση.

- Επιστολή στον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά έστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών» Δημήτρης Κρητικός με την οποία προτείνει να είναι στη βούληση κάθε πολίτη η επιλογή του εμβολίου για τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού του στην περίπτωση που αρχικά είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

 

Αναλυτικά στην επιστολή που κοινοποιείται στην πρόεδρο της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα ΠΦΥ του υπουργείου υγείας Μ. Θεμιστοκλέους , αναφέρει τα εξής:

 

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις σε ότι αφορά την εξάπλωση και μετάλλαξη του κορωνοϊού και στην Ελλάδα, το μεγάλο αντιεμβολιαστικό κίνημα καθώς και την προσπάθεια που γίνεται τόσο από την Πολιτεία όσο και από τους υπηρετούντες την υγεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επιτρέψτε μου να καταθέσω τη σκέψη μου πρωτίστως με την ιατρική μου ιδιότητα και όχι την αυτοδιοικητική, πεπεισμένος ότι θα τύχει της αποδοχής σας.

 

Προτείνω να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη δόση με εμβόλιο της Astra Zeneca, να επιλέγουν για τη δεύτερη δόση όποιο εμβόλιο επιθυμούν ανεξαρτήτως αν υπήρχε πρόβλημα ή δεν υπήρχε κατά την πρώτη δόση εμβολιασμού καθώς παρατηρείται μία ανησυχία σε μερίδα του πληθυσμού για την επανάληψη του παραπάνω εμβολίου.

 

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι γίνεται μια γιγάντια προσπάθεια – καμπάνια να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, γιατί λοιπόν η Πολιτεία να θέτει εμπόδια σε αυτούς που το πράττουν αυτοβούλως; 

Ο στόχος όλων είναι να κτιστεί όσο το δυνατόν το μεγαλύτερο τείχος ανοσίας ώστε να προστατευθεί συνάμα τόσο η δημόσια υγεία όσο και η οικονομία της Ελλάδας.

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια»

 

Με τιμή

Δημήτρης Γ. Κρητικός 

Γιατρός πνευμονολόγος

Επικεφαλής παράταξης «Ρόδος Αξιών»

Πρώην Δήμαρχος Καμείρου Ρόδου

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Να κατεδαφιστεί ΤΩΡΑ η αυθαίρετη κατασκευή στην Γλύστρα...
To κείμενο που ακολουθεί, εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν την Σύμη στην Επανάσταση του 1821...
Μέσα σε βαθιά οδύνη η οικογένεια, οι φίλοι και οι κάτοικοι του Παραδεισίου είπαν το "τελευταίο...
Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 15/7/2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η περιφερειακή...