Επιστολή διαμαρτυρίας των Επαγγελματιών της Κάσου για το ακτοπλοϊκό

Επιστολή διαμαρτυρίας των Επαγγελματιών Κάσου προς υπουργούς Ναυτιλίας,Επικρατείας και βουλευτές Δωδεκανήσου για το ακτοπλοικό πρόβλημα που έχει σαν αποτέλεσμα να αποκλειστεί η Κάσοςαπο την τουριστική ανάπτυξη.

Η επιστολή: ΠΡΟΣ : Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη Υφυπουργό ΥΝΑΝΠ κ. Κ. Κατσαφάδο Βουλευτές Δωδεκανήσου Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου , κ. Χατζημάρκο Έπαρχο Καρπάθου- Ηρωικής Νήοου Κάσου, κυρία Νικολαιδου Δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Κάοου, κ. Ερωτόκριτο Μιχάλη ΚΟΙΝ/ΣΗ : Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς Σύλλογο των Εν Ελλάδι Κασίων Σύλλογο Κασιωτών Ρόδου Σύλλογο Κασιωτών Αμερικής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΚΑΣΟΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΑΜΑΤ1ΩΝ ΚΑΣΟΥ

Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της Ακριτικής Ηρωικής Νήσου Κάσου καθώς και οι επαγγελματίες της Κάσου, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση σχετικά με το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας που οδηγεί το νησί μας σε πλήρη απομόνωση και κατά συνέπεια τους επαγγελματίες του νησιού σε οικονομική καταστροφή. Οταν όλη η υπόλοιπη Ελλάδα πνίγεται στους τουρίστες εμείς μόνοι μας -ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ -αγωνιούμε για την επόμενη μέρα ενώ έχουμε περάσει μια διετία με τρομερές οικονομικές δυσκολίες λόγω covid! Οι αιτίες είναι πολλές και οι Υπεύθυνοι επίσης πολλοί και οι Αρμόδιοι ας αποδώσουν ευθύνες, αυτό όμως που προέχει είναι η επιβίωση των κατοίκων του νησιού και των επιχειρηματιών καθώς και ενίσχυση τους και η οριστική διευθέτηση του ζητήματος . Για το σκοπό αυτό ζητάμε από τους Αρμόδιους τα κάτωθι:

1. Να δρομολογηθεί ΑΜΕΣΑ το ταχύπλοο στη γραμμή ΣΗΤΕΙΑ - ΚΑΣΟ - ΚΑΡΠΑΘΟ- ΡΟΔΟ με παράταση της λειτουργίας του μέχρι τέλη Οκτωβρίου 2022.

2. Να δρομολογηθεί ΑΜΕΣΑ αξιόπλοο πλοίο τουλάχιστον Β' Κατηγορίας στη γραμμή που αφορά τη σύνδεση της ΚΑΣΟΥ με το Πειραιά . Όλοι οι Διαγωνισμοί για την ακτοπλοϊκή γραμμή που αφορά ΚΑΣΟ και ΚΑΡΠΑΘΟ να διενεργούνται ένα έτος πριν την έναρξη τους ώστε να αναρτώνται εγκαίρως τα πλάνα των δρομολογίων των πλοίων και να μπορούν οι τουρίστες να κάνουν κράτηση των εισητηρίων και να προγραμματίζουν τα ταξίδια τους. Δεδομένου ότι οι ξένοι τουρίστες οργανώνουν από Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους τα ταξίδια τους στο εξωτερικό , με τον τρόπο που διενεργούνται οι διαγωνισμοί και τις διαρκείς καθυοτερήσεις λόνω γραφειοκρατικών δυσκολιών ουσιαστικά η Κάσος έχει αποκλειστεί από την Τουριστική ανάπτυξη

3. Στις προϋποθέσεις συμμετοχής στους διαγωνισμούς να είναι πλοία Α' ή Β' Κατηγορίας για να διασφαλιστεί η ΑΣΦΑΛΗΣ και ΓΡΗΓΟΡΗ μετακίνηση των επιβατών και όχι πλοία 40-45 ετών που έχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και κάνουν 30 ώρες ταξίδι, παρά τις επιμέρους ανεπαρκείς επισκευές τους.

4. Σχετικά με τα Αεροπορικά δρομολόγια από ΑΘΗΝΑ - ΚΑΣΟ μέσω ΡΟΔΟΥ ή μέσω ΚΑΡΠΑΘΟΥ τα οποία εκτός του υψηλού κόστους ταυτόχρονα δεν υπάρχει ανταπόκριση των πτήσεων και οι επιβάτες ταλαιπωρούνται με πολλές ώρες αναμονής . Επιθυμούμε απευθείας πτήση ΑΘΗΝΑ - ΚΑΣΟ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα ( Παρασκευή και Δευτέρα) και τα υπόλοιπα δρομολόγια μέσω ΡΟΔΟΥ να έχουν σύντομη ανταπόκριση .

5. Δεδομένου ότι η φετινή τουριστική σαιζόν έχει σχεδόν καταστραφεί ζητάμε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΦΚΑ , ΙΚΑ , ΕΦΟΡΙΑΣ, ΚΕΑΟ για όλους τους επαγγελματίες της Ηρωικής Νήσου Κάσου . Με τη πεποίθηση ότι η Κεντρική Διοίκηση θα μεριμνήσει άμεσα για να επιλύσει όλα τα ανωτέρω σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν, αναμένουμε την ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση και είμαστε στη διάθεση σας . Οι επαγγελματίες της Ακριτικής Ηρωικής Νήσου Κάσου

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...