Επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Μαριάννας Κολώνα προς το προεδρείο του δ.σ Ρόδου - Υπήκοος και υποταγμένη απέναντι σε βασιλείς και ηγέτες στρατευμάτων διψασμένους για εξουσία δεν υπήρξα ποτέ

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου                                                                                                             Δήμου Ρόδου

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή παρακαλώ να ανακοινώσετε στο σώμα την ανεξαρτητοποίηση μου, από την παράταξη «Η Ρόδος Μπροστά» και να αναγνώσετε το ακόλουθο κείμενο προς το σύνολο του σώματος.

«Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι, όλων των παρατάξεων. Η τριετής παρουσία μου στα έδρανα και τα όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου και η συνεργασία τόσο με τα μέλη της παράταξης με την οποία εκλέχθηκα όσο και με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους με γεμίζει ικανοποίηση.

Στόχος μου ήταν, είναι και θα παραμείνει η επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας μακριά από ανέξοδο πολιτικό λόγο και ανίερες συμμαχίες . Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι η στείρα αντιπαράθεση χωρίς εναλλακτικές προτάσεις αποτελεί τροχοπέδη όχι μόνο για την παραγωγική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου αλλά και για την πρόοδο του τόπου μας.

Πρέπει επιτέλους όλοι να κατανοήσουμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά και μας απασχολούν από κοινού.  Όλοι ζούμε, αναπνέουμε, δραστηριοποιούμαστε, δημιουργούμε οικογένεια και φιλίες πάνω σε αυτό το ευλογημένο νησί και οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι των προκλήσεων που μας παρουσιάζονται.

Η κακοδαιμονία πρέπει να πάψει και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία. Ο Λαός πλέον είναι ώριμος και συνειδητοποιημένος. Όλοι κατανοούν ότι τα προβλήματα πρέπει να μας ενώνουν και όχι να μας διχάζουν. Η αντιπαράθεση πρέπει να είναι στοιχείο δημιουργίας και αναζήτησης των καλύτερων λύσεων και όχι αυτοσκοπός για να κλέψουμε τις εντυπώσεις αποσκοπώντας να γίνουμε κυβερνήτες ενός ισοπεδωμένου νησιού.

Οι εποχές είναι κρίσιμες και όπως έλεγαν και οι πρόγονοι μας «Οἱ καιροὶ οὐ μενετοί»  Διότι πράγματι  οι καταστάσεις δεν περιμένουν, ούτε από τους άτολμους ούτε από τους ιδιοτελείς να ανοίξουν το δρόμο.

Ο κλήρος αυτός πάντα πέφτει στους ανιδιοτελείς, τους γενναίους και ενίοτε και στους ρομαντικούς, μα πάνω από όλα στους ελευθέρους πνευματικά πολίτες. Αυτό ήμουν, είμαι και θα παραμείνω. Ελεύθερη για να προσφέρω στους ευαλώτους και στο σύνολο με γνώμονα το κοινό καλό.

Υπήκοος και υποταγμένη απέναντι σε βασιλείς και ηγέτες στρατευμάτων διψασμένους για εξουσία δεν υπήρξα ποτέ και δεν θα μπορούσα να το κάνω και τώρα.

Κλείνοντας ευχαριστώ θερμά τον κ Χατζημάρκο ιδία τον κύριο φίλτατο δημαγωγό κ Σάκη Στάγκα και τον κ Φιλίμωνα Ζανετίδη εξοικειωμένο να κραδαίνει την ουρά εκάστου για την ανοχή που επέδειξαν επί τρία και πλέον έτη καίτοι ξένο σώμα ούσα.»

 

Μετά τιμής

Μαριάννα Νίττη-Κολώνα

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο                            

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...