Επεκτείνεται η καμπάνια ενημέρωσης των προγραμμάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας  στις γειτονιές και τα χωριά της Ρόδου

δελτίο τύπου-Επεκτείνεται η καμπάνια ενημέρωσης των προγραμμάτων

της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας

 στις γειτονιές και τα χωριά της Ρόδου

 

Ο Δήμος Ρόδου, έχοντας στο επίκεντρο της κοινωνικής του πολιτικής τον άνθρωπο, προσπαθεί να ανακουφίζει πολύπλευρα  τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε καμπάνια ενημέρωσης για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που προσφέρονται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας στους ωφελούμενους του ΚΕΑ/ΤΕΒΑ κατά τη διάρκεια της διανομής τροφίμων την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Ροδίνι. 

ΟΙ ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα επιδόματα: έκτακτο, αναπηρικό, διατροφικό, κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων και στέγασης από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με παράρτημα Ρομά. Οι γυναίκες όλων των ηλικιών συνομίλησαν με στελέχη των Δομών Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου (Συμβουλευτικό Κέντρο και Ξενώνας Φιλοξενίας) και ενημερώθηκαν για τα θέματα έμφυλης βίας και πολλαπλών διακρίσεων, ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας ωφελούμενοι έμαθαν για τις υπηρεσίες φροντίδας και μέριμνας που προσφέρουν τα προγράμματα ΚΗΦΗ και Βοήθεια στο Σπίτι.

Η ικανοποίηση των ωφελούμενων ήταν μεγάλη, γιατί αντιλήφθηκαν την έκταση και τη σπουδαιότητα του κοινωνικού έργου που έχει επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια. Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις, που δρομολογήθηκαν την τελευταία πενταετία, έχουν θεμελιώσει μια κοινωνική πολιτική ενεργή, δίπλα στα προβλήματα του πολίτη, που αποσκοπεί στην κοινωνική και οικονομική ένταξη του. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Άννα Ζωάννου λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα της ενημέρωσης αναφορικά με τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης σχεδιάζει στο άμεσο διάστημα επέκταση της  καμπάνιας ενημέρωσης στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά της Ρόδου. 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...