Επίκαιρο για όλους το μήνυμα της Αναστάσεως, της Ελένης Καραγιάννη

Επίκαιρο για όλους το μήνυμα της Αναστάσεως

Το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου καθίσταται φέτος επίκαιρο όσο ποτέ, μιας και ζούμε μια εποχή πολλών αλλαγών και άσχημων καταστάσεων που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε.

Από τη στιγμή που ξεκινάνε οι μέρες των παθών μέχρι την Ανάσταση, ζούμε καθημερινά τα πάθη μας και σηκώνουμε ο καθένας τον δικό του προσωπικό Σταυρό ελπίζοντας  ο καθένας μας να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να καταφέρει να αισθανθεί την δική του Ανάσταση σαν την Ανάσταση που θα φέρει το Φως στη ζωή του.

Αυτό το τροπάρι του Ληστή που μετανόησε την τελευταία στιγμή και μπήκε πρώτος στον Παράδεισο είναι κάτι που ζούμε καθημερινά και θα έπρεπε να έχουμε στη σκέψη μας ώστε να έχουμε πάντα την ελπίδα ότι θα γίνουμε δεκτοί στην Βασιλεία των Ουρανών φθάνει να το πιστέψουμε ότι μπορούμε.

Πόσοι άνθρωποι ταλαιπωρούνται καθημερινά εγκλωβισμένοι στα «πρέπει» και τα «θέλω» μιας κοινωνίας που είναι σαθρή και φυσικά πόσοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά στον Ουρανό και να ζητήσουν συγχώρεση και βοήθεια από τον Θεό. Αυτόν που όλοι πιστεύουμε ο καθένας με τον τρόπο του.  Γιατί ο Χριστιανισμός είναι Πίστη και μόνο Πίστη.  Η δε κατάκριση είναι ίσως η μεγαλύτερη αμαρτία από όλες διότι μόνο ο Θεός έχει το δικαίωμα της κρίσης του καλού και του κακού.

Ευχόμαστε το Φως της Αναστάσεως να φωτίσει το μυαλό, τις ψυχές  και τις καρδιές μας ώστε να καταφέρουμε να κρατήσουμε την  ελπίδα ζωντανή για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας γιατί αυτά το αξίζουν.

Καλή Ανάσταση με Υγεία

Ελένη Ν. Καραγιάννη
Αθλήτρια Τριάθλου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...