Επίθεση Γάκη κατά Κουσουρνά - Δημοκρατικό ολίσθημα και θλιβερή παραφωνία ο δήμος της Ρόδουυ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τη χθεσινή αποχώρησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς ή εκκωφαντικές σιωπές, στους οποίους επιδίδονται οι τοπικοί βουλευτές της τροϊκανής κυβέρνησης.

Η δολοφονία στο Κερατσίνι αναδεικνύει οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης (επίθεση στο Πέραμα, επεισόδια στο Μελιγαλά, δολοφονία στο Κερατσίνι) και αποπροσανατολισμού από την Χ.Α. και λοιπά ακροδεξιά κέντρα.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί χρησιμοποιεί και αξιοποιεί την κατασκευασμένη θεωρία των δύο άκρων και έτσι αντικειμενικά «νομιμοποιεί» την εγκληματική δράση της Χ.Α. Η πολιτική της τακτική είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία, εξισώνει το θύμα (κοινωνία) με τον θύτη (ακροδεξιά και βάρβαρη πολιτική λιτότητας) και υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατική παράδοση του τόπου.

Είναι πλέον φανερό, ότι μνημόνιο και φασισμός πάνε μαζί. Η Χρυσή Αυγή μόνο στόχο έχει να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων και του δημοκρατικού λαού.

Το έδαφος της δημοκρατίας πρέπει να αποτελεί τη δική μας σταθερή και μόνιμη επιλογή. Τη δημοκρατία δεν τη θυσιάζουμε για τίποτα. Θυσιαζόμαστε για τη δημοκρατία. Έχουμε χρέος να σταματήσουμε τώρα την εξάπλωση των νεοναζί και αυτό δεν γίνεται με ευχολόγια, αλλά καταργώντας τα αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την μισαλλόδοξη ιδεολογία τους, καταργώντας τη βάρβαρη πολιτική της λιτότητας που γέννησε το φάντασμα των νεοναζί που απειλεί την Ευρώπη.

Τέλος, σε μια τέτοια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τον τόπο μας, με τους πολίτες να βρίσκονται στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά του ναζισμού, αποτελεί θλιβερή παραφωνία ο Δήμος της Ρόδου. Ενώ ακόμα το αίμα του αγωνιστή Παύλου Φύσσα ήταν ζεστό, ο Δήμαρχος Ρόδου έστελνε τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού (!!!), γνωστό για τις ¨καλές του σχέσεις¨ με την ακροδεξιά οργάνωση, στην φασιστική εκδήλωση που οργάνωναν φασιστικές ομάδες καλυμμένες με τον μανδύα του πολιτισμού μπροστά στο δημαρχείο μετά από δημόσια πρόσκληση της Χ. Α. Έφτασε δε στο σημείο, προκειμένου να δικαιολογήσει το πολιτικό και δημοκρατικό ολίσθημα του, να αποκαλεί τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα ως ¨φερόμενο μέλος της Χ.Α.¨, όταν ο ίδιος ο Ρουπακιάς το είχε παραδεχθεί στην ανάκρισή του, και τα μέλη των οργανώσεων της συγκέντρωσης του δημαρχείου ως ¨δημοκράτες πολίτες ¨.

Είναι θλιβερή κατάντια και όνειδος για την πόλη μας.»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...