Εξετάζεται η αποκατάσταση του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ στη Ρόδο -  Εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στα μικρά νησιά στον τόπο κατοικίας τους

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

- 16 Ιουλίου 2021

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Εξετάζεται η αποκατάσταση του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ στη Ρόδο -  Εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στα μικρά νησιά στον τόπο κατοικίας τους

- Με σημαντικές ειδήσεις και εξελίξεις συνδέθηκε η συνάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη στη Ρόδο, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο και έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου την ίδια στιγμή που ο ΕΦΚΑ καταβάλει ενοίκια σε ιδιόκτητα κτίρια για να στεγάζονται οι υπηρεσίες του.      Το ζήτημα είχε αναδείξει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εδώ και καιρό με ερώτησή του.

Στη συνάντηση εργασίας τέθηκε, επίσης το ζήτημα του συνυπολογισμού του παράλληλου χρόνου ασφάλισης έως τις 31.12.2016 στις συντάξεις, για το οποίο είχε κατατεθεί και ερώτηση από τον Βουλευτή, καθώς και το ζήτημα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στα μικρά νησιά, ζητώντας την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι στον τόπο κατοικίας τους και να μην χρειάζεται να μετακινηθούν.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκε μία ακόμα παρέμβαση του κ. Κόνσολα σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις επιτροπές για την πιστοποίηση αναπηρίας, ζητώντας να εξυπηρετούνται οι πολίτες των μικρών νησιών που δεν διαθέτουν ΚΕΠΑ στο τόπο κατοικίας τους.

Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε εύλογα και ουσιαστικά τα τρία αυτά ζητήματα δρομολογώντας λύσεις.

Σύμφωνα με τον Υπουργό:

1ον: Θα εξεταστεί το ζήτημα για την αποκατάσταση και ανακατασκευή του κτιρίου του ΙΚΑ στη Ρόδο, προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

2ον:  Μέσα στον επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής myEFKAlive με την οποία οι πολίτες των μικρών νησιών θα μπορούν να διεκπεραιώνουν πολλές συναλλαγές τους με τον ΕΦΚΑ, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν.

3ον: Η πιστοποίηση αναπηρίας από επιτροπές για τους κατοίκους νησιών στα οποία δεν υπάρχει Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, θα εξεταστεί να γίνεται στο μέτρο του δυνατού και ηλεκτρονικά ώστε σε αρκετές περιπτώσεις να μην απαιτείται μετακίνησή τους σε μεγαλύτερο νησί.

4ον: Δρομολογείται οριστική λύση για τον συνυπολογισμό του παράλληλου χρόνου ασφάλισης έως τις 31.12.2016 στις συντάξεις.

Τέλος, ο Υπουργός Εργασίας αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Κόνσολα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής να παρευρεθεί σε μονοθεματική συνεδρίαση της επιτροπής και της υποεπιτροπής νησιωτικών και ορεινών περιοχών της Βουλής, η οποία θα  πραγματοποιηθεί  το επόμενο διάστημα.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...