Ενυδάτωση το καλοκαίρι - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-Το καλοκαίρι είναι μια εποχή, που δεν πρέπει να τρώμε μόνο υγιεινά, αλλά πρέπει να παραμένουμε συνέχεια ενυδατωμένοι.
Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, μπορούν να έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα, αν δεν υπάρχει η επαρκής κατανάλωση υγρών ειδικά όταν ασχολείσαι με εξωτερικές δραστηριότητες.

Η ζέστη και η υγρασία σε κάνουν να ιδρώνεις και χαλάνε την ισορροπία των ηλεκτρολυτών (μετάλλων που βοηθούν στη διατήρηση των κατάλληλων επιπέδων στα υγρά). Χωρίς τη σωστή ισορροπία ηλεκτρολυτών -και χωρίς να πίνεις νερό για να αναπληρώσεις τα υγρά που χάνεις- ξεκινά η αφυδάτωση, δηλαδή η κακή ενυδάτωση του οργανισμού.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Αγγούρι για ενυδάτωση

Είναι ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά και επίσης είναι γεμάτο με την σούπερ βιταμίνη για τους αθλητές, τη βιταμίνη C. Φτιάξε ένα αναζωογονητικό smoothie με αγγούρι ή μια παγωμένη καλοκαιρινή σούπα ή πρόσθεσε φέτες αγγουριού στο μπουκάλι με το νερό σου.
 
Γιαούρτι για ενυδάτωση:

Στραγγιστό ή αγελαδινό, περιέχει πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, ασβέστιο και 85% νερό. Συμπλήρωσε το με φρέσκα φρούτα για ένα δροσιστικό, ενυδατικό καλοκαιρινό σνακ.
 
Καρπούζι για ενυδάτωση:

Είναι γεμάτο νερό! Μία ή δύο παγωμένες φέτες είναι σούπερ χορταστικές και ενυδατικές και επιπλέον σου προσφέρουν μια μικρή ποσότητα ασβεστίου.
 
ΣΥΜΒΟΥΛΗ :

Η συνήθεια να πίνεις μερικές γουλιές νερό κάθε 5 με 10 λεπτά όταν κινείσαι έξω θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την αφυδάτωση.

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ
•    100 γραμμάρια ροδάκινα
•    100 γραμμάρια φράουλες
•    100 γραμμάρια μήλα
•    100 γραμμάρια σταφύλια
•    100 γραμμάρια καρπούζι
•    30 γραμμάρια χυμό λεμονιού
•    2 συσκευασίες γιαουρτιού χωρίς γεύση
•    100 γραμμάρια δημητριακά της επιλογής σας
•    1 κουτάλι μέλι (18 γραμμάρια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε τα σταφύλια στη μέση και ξεφλουδίστε τα υπόλοιπα φρούτα σε κύβους. Αναμείξτε τα γιαούρτια και το χυμό λεμονιού μαζί με όλα τα φρούτα και από πάνω το μέλι. Σερβίρετε τη φρουτοσαλάτα με το γιαούρτι σε ένα μπολ και από πάνω τοποθετήστε ξεχωριστά τα δημητριακά.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...