Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου ΚΤΕΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΑΕ

Δελτίο Τύπου-Kάρπαθος  6-7-2020

- ΘΕΜΑ:Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου ΚΤΕΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΑΕ”

- Το ΚΤΕΛ Καρπάθου ενημερώνει το επιβατικό κοινό και ιδιαίτερα τους κατοίκους Ολύμπου-Διαφανίου , ότι τα προηγούμενα 8 χρόνια υπήρξε άψογη συνεργασία μεταξύ Δήμου και ΚΤΕΛ κατά την εφαρμογή συμβάσεων βάσει του νόμου 2963/2001 που διέπει τις χερσαίες συγκοινωνίες. Οι συμβάσεις που συνάφθηκαν με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και δεν είχαν οικονομικό αντάλλαγμα προς συμφέρον του ΚΤΕΛ αφορούσαν τη παραχώρηση 2 λεωφορείων του Δήμου για την εκτέλεση συγκοινωνίας.

 

Το ΚΤΕΛ όταν παρέλαβε τα  παραπάνω λεωφορεία πριν από 8 χρόνια , είχαν πολλά και διάφορα τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα να ήταν αδύνατο να κυκλοφορήσουν. Με δική μας μέριμνα τα επισκευάσαμε εκτός Καρπάθου σε Αθήνα και Ρόδο με τεράστια οικονομική δαπάνη ώστε να καταστούν λειτουργικά και πάντα συνεχίζαμε με υπευθυνότητα τη συντήρηση και τις επιδιορθώσεις. Μέσα από αυτή τη συνεργασία , ο Δήμος παρέδωσε 2 οχήματα που έχρηζαν σοβαρών επεμβάσεων και σήμερα τα παραλαμβάνει σε άριστη κατάσταση ενώ  επωφελήθηκε πάρα πολλά δωρεάν δρομολόγια (Μεταφορά για συλλόγους , γιατρούς , φιλανθρωπικές οργανώσεις , προσκόπους , μετανάστες , πολιτιστικά συνέδρια , Ηλιάκεια , αθλητικές εκδηλώσεις , μεταφορές ομάδων κλπ). Αρχικά προβλέφθηκε ο οδηγός να είναι υπάλληλος του Δήμου εν τέλει κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα το ΚΤΕΛ να επιβαρύνεται τα λειτουργικά κόστη των λεωφορείων ( κόστος οδηγού, καύσιμα, συντήρηση, γραμματειακή υποστήριξη,επισκευές,αναβαθμίσεις,απρόοπτα).

 

Στις 31-12-2019 έληξε η τελευταία σύμβαση και η νέα Δημοτική αρχή μετά από σχετικά έγγραφα και  συζητήσεις-συσκέψεις μας διαβεβαίωσε προφορικά, ότι η σύμβαση θα ανανεωθεί και θα τεθεί θέμα σε επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντ’ αυτού ενημερωθήκαμε για τη παράδοση των οχημάτων με σχετικό έγγραφο και ενώ ο σχεδιασμός είχε γίνει, πάντα με όσα προφορικά μας είχαν διαβεβαιώσει.

 

Το ΚΤΕΛ αποτελεί το μοναδικό εγκεκριμένο συγκοινωνιακό φορέα της Καρπάθου και είναι το ένα  από τα συνολικά τρία ΚΤΕΛ σε όλα τα Δωδεκάνησα, όταν άλλα νησιά ακόμα και σήμερα δεν κατάφεραν να έχουν, νομοθετημένα, θεσμοθετημένο συγκοινωνιακό οργανισμό. Το συγκοινωνιακό έργο είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο και η εκτέλεση του, ανήκει στο ΚΤΕΛ  με σχετικές αποφάσεις από τους αρμόδιους φορείς του Υπ Μεταφορών.  

 

Ιδιαίτερα τη στιγμή που ο κλάδος πανελλαδικά έχει υποστεί ισχυρές ζημιές λόγω του φαινομένου της πανδημίας , θα περίμενε κανείς ότι η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού θα στεκόταν δίπλα σε μία από τις πληττόμενες επιχειρήσεις και όχι ότι θα μεθόδευε πισωγυρίσματα για να δυσχεράνει το έργο του συγκοινωνιακού φορέα.                                   

 

Το ΚΤΕΛ Καρπάθου θα συνεχίσει την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού σε όλη την Κάρπαθο όπως και πριν, επιδιώκοντας μόνο συνεργασία με όλους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε συνάρτηση πάντα με την κείμενη νομοθεσία.

 

 

 

Για την ΚΤΕΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΑΕ

 

Εκ μέρους της Διοίκησης

 

Γιώργος Εμμ. Βασιλαράκης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...