"Ενημέρωση Δημοτικής Αρχής για την τρέχουσα κατάσταση για τον κορονοιό"

"Ενημέρωση Δημοτικής Αρχής για την τρέχουσα κατάσταση για τον κορονοιό"

- Μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή την Κυριακή 29/03/2020 , αποφασίστηκε να ενημερώσουμε με το παρόν δελτίο τύπου τους συμπολίτες μας για τα ακόλουθα :
  1) Η πολιτική προστασία , ως αρμόδια να παρακολουθεί και να συντονίζει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Κορονοϊού θα ήθελε να ενημερώσει αρμοδίως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα , πλην του ενός που ανακοινώθηκε ήδη και αναμένεται αύριο να λήξει η περίοδος κατ' οίκον απομόνωσης του .
   Συνιστά σε όλους , με υπομονή , να συνεχίσουν να πειθαρχούν στα μέτρα της πολιτείας , ώστε να σπάσουμε την αλυσίδα της πιθανής μετάδοσης του ιού .
2) Ο Δήμος Καρπάθου έχει προχωρήσει ήδη σε απολυμάνσεις όλων των Κρατικών κτιρίων , σχολείων , ιερών ναών , μεγάρων και όλων των μη ιδιωτικών χώρων συναθροισεων της νήσου .
  Όπου χρειαστεί πραγματοποιεί άμεσα επαναληπτικές απολυμαλάνσεις .
3) Λειτουργεί ,ήδη , από τις πρώτες Πανελλαδικά δομή υποστήριξης των ευαπαθών ομάδων , τηλεφωνικό κέντρο ( 2245360152 ) που λειτουργεί Δευτέρα ως Παρασκευή από 8:00 έως 20:00 και έχει τη δυνατότητα διανομής κατ' οίκον φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης κατόπιν δήλωσης τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά .
   
  Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους που την στελεχώνουν για την αυταπάρνηση και τον ζήλο που επιδεικνύουν .
4) Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία , με το Κέντρο Υγείας Καρπάθου για να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην μάχη εναντίον του Κορονοϊού .
  Έχουμε ,εξαρχής ,παραχωρήσει και τοποθετησει δύο προθαλάμους για να γίνεται εκεί η δειγματοληψία πιθανών φορέων του ιού .
Επίσης παραδώσαμε θερμάστρες και αερόθερμα για την θέρμανση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων , καθαριστικά και απολυμαντικά δαπέδων .
  Τέλος φροντίσαμε ΑΜΕΣΑ για την απόκτηση και παραδώσαμε , χθες , στις 28/03/2020 εικοσιτεσσέρα τεστ ανίχνευσης , κατόπιν ενημέρωσης για την εξάντληση τους .
  5) Αναλώσιμα ατομικής προστασίας παραδώσαμε , επίσης , στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό .

6) Βρίσκεται σε φάση ανάθεσης η απόκτηση  συστήματος απομακρυσμένης ( online ) εξυπηρέτησης των Δημοτών για τις ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου .
7)  Ολοκληρώνουμε σε συνεργασία με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου , ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ελάφρυνσης των επιχειρήσεων  και των Δημοτών που πλήττονται από την έκτακτη αυτή κατάσταση , μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει ο Νόμος .
  Το σχέδιο αυτό θα θέσουμε προς συζήτηση - ψήφιση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο , το οποίο ο Πρόεδρος έχει δεσμευθεί ήδη , ότι θα αφορά την έκτακτη κατάσταση .
  Για την πραγματοποίηση του αναμένει τους λοιπούς Δημοτικούς Συμβούλους να ενεργοποιήσουν την δυνατότητα τηλεδιάσκεψης .

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Καρπάθου , για την συνεργασία τους και την υπευθυνότητα την οποία επιδεικνύουν στην δύσκολη αυτή περίσταση .
  Να είναι σίγουροι ότι η Δημοτική Αρχή επιτελεί στο ακέραιο το καθήκον της κι ότι επιπλέον χρειαστεί για την προστασία όλων μας .
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...