Ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υδροδότηση των άνυδρων νησιών του Νοτίου Αιγάιου

Συνάντηση ενημέρωσης Βουλευτών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στο Υπουργείο Ναυτιλίας καιΑιγαίου
Οιβουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος καιΑντώνης Συρίγος και Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός και Ηλίας Καματερός ενημερώθηκαν χθες 17/2 από τον Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκο Ζωϊδη για τα θέματα υδροδότησης των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με τις δρομολογημένες αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων καιμε δεδομένο ότι η σύμβαση με τα πλοία μεταφοράς του νερού λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου, η επίλυση του προβλήματος των άνυδρων νησιών θα αντιμετωπιστεί με επιτάχυνση των διαδικασιών εγκατάστασης των αφαλατώσεων στα νησιά σε συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης των αντίστοιχων νησιών. Ταυτόχρονα αναζητούνταικαιάλλες λύσεις για την υδροδότηση των νησιών μέχρι την οριστική επίλυση των ζητημάτων εγκατάστασης των αφαλατώσεων.
Με εκφρασμένη την πολιτική βούληση όλων μας, ότι τοκράτος δεν μπορεί να συνεχίζει να επωμίζεται του ψηλό κόστος μεταφοράς του νερού (γύρωστα 12-13 ευρώτοκυβικό),  η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και εγκατάστασης των μονάδων αφαλάτωσης.
Πέραν αυτού συζητήθηκαν καιπροτάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους τωνμονάδων με χρήση των ΑΠΕ, καθώς καιαντιμετώπισηςτωναναγκώνύδρευσηςσεμεσομακροπρόθεσμηβάση, μέσωκαιάλλωνλύσεωνόπωςκατασκευήμικρώνφραγμάτων, λιμνοδεξαμενών, ομβροδεξαμενώνκλπ, κάτιπουχρειάζεταιστρατηγικόσχεδιασμόκαιαντίστοιχεςμελέτεςσεμονιμότερηβάση.
      18/2/2015

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...