Εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων στην Η.Ν. Κάσο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Θέμα: Εμφάνιση ακραίων  καιρικών φαινομένων στην Η.Ν. Κάσο .

- Μετά από την ξαφνική εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων στο νησί  ο Δήμος της Η.Ν Κάσου με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει από την πρώτη στιγμή της εξέλιξης του φαινομένου προέβη άμεσα στην ενημέρωση των πολιτών για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ενώ παράλληλα κινητοποίησε άμεσα τους αρμόδιους υπαλλήλους για την καταγραφή των ζημιών  .

 

     Ο Δήμαρχος  Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος είχε τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Περιφερειάρχη Νοτίου  Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον αρμόδιο  Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Ευσταθίου  για την όσο το  δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπιση και αποκατάσταση των ζημιών  από τον εργολάβο  που έχει εκμισθώσει η Περιφέρεια .

 

  Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Νικολάου  επικοινώνησε άμεσα με την κεντρική και την περιφερειακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας με το κέντρο επιχειρήσεων  στην Σύρο όπου ζητήθηκε η πλήρης τεχνική και επιχειρησιακή  υποστήριξη προς τον Δήμο.

 

  Επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μηχανημάτων και καθαριότητας  Δημήτρης Φραγκούλης και των Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Δημ. Περσελής έκαναν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές. Ξεκίνησε ήδη  με μηχανήματα του Δήμου η άρση των καταπτώσεων και γενικότερα των φερτών υλικών  από το οδικό δίκτυο  του νησιού.

 

  Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα επλήγησαν κυρίως ο  οικισμός  Πόλι όπου παρασύρθηκαν μοτοποδήλατα και πλημμύρισαν ορισμένα σπίτια. Επίσης διακόπηκε  η  επικοινωνία από το Πόλι προς τον Αγ. Μάμμα και από δρομάκια του οικισμού σε πολλά σημεία .

 

  Οι χείμαρροι παρέσυραν εκτός από φερτά υλικά και οικιακές συσκευές που ξεβράστηκαν στο λιμάνι του νησιού ενώ ένα μεγάλο μέρος της  θάλασσας απέκτησε καφέ χρώμα εξαιτίας του όγκου της λάσπης και των χωμάτων .

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...