Ελεύθεροι οι δυο εκπαιδευτικοί και η μητέρα των δυο παιδιών - Σφοδρές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους τοπικών φορέων

Μετά από έντονες αντιδράσεις και δυναμική συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από τα δικαστήρια της Ρόδου και αφού εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή αφέθηκαν νωρίς το μεσημέρι ελεύθερες η μητέρα των δυο παιδιών και η νηπιαγωγός, μετά από μήνυση του πατέρα που φέρεται να έχει πάρει την κηδεμονία τους από αμερικάνικο δικαστήριο. Νωρίς το απόγευμα, αφού βγήκε από το νοσοκομείο, ο τρίτος συλληφθείς, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, πήγε στον ανακριτή και αφέθηκε και αυτός ελεύθερος χωρίς κανένα όρο. Θα οριστεί τακτική δικάσιμο και για τους τρεις.

Από το πρωί δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και απλοί πολίτες βρέθηκαν μπροστά στα δικαστήρια της Ρόδου διαμαρτυρόμενοι για την κράτηση επι τρεις σχεδόν ημέρες τόσο των δυο εκπαιδευτικών όσο και της μητέρας των δυο παιδιών. Θεωρήθηκε από τον τοπική κοινωνια ως απαράδεκτο να κρατηθούν ειδικά οι εκπαιδευτικοί ως κοινοί εγκληματίες. Μαλιστα εκδόθηκαν πολλές ανακοινώσεις, από το ΚΚΕ, το Ε.Κ.Ρ, την ΔΟΕ και άλλους φορείς.

Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Ψαρράς δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή της περιπέτειας των δυο εκπαιδευτικών ήταν δίπλα τους και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την τεράστια αλληλεγγύη που επέδειξε στο σύνολο της η τοπική κοινωνία.

Στα δικαστήρια Ρόδου βρέθηκε για συμπαράσταση ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης, ο οποίος μιλώντας στους συγκεντρωμένους είπε ότι «χάθηκε το μέτρο» και ότι οι δυο εκπαιδευτικοί ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα. Προς τους συγκεντρωμένους μίλησαν ο πρόεδρος των δασκάλων Κώστας Κορδιστός, φοιτητης από το πανεπιστήμιο Αιγάιου, η προέδρος σου συλλόγου εργαζομε΄νων στο δήμο Ρόδου Ντέπη Μιχαηλίδου, ο Παναγιώτης Σταμάτης και ο Μανώλης Τσιρακάκης διευθυντής επι σειρά ετών στο δημοτικό σχολείο του ασγούρου όπου υπηρετούν οι δυο εκπαιδευτικοί.

  Λίγο πριν από το μεσημέρι αφέθηκαν η εκπαιδευτικός και η μητέρα. Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν με χειροκροτήματα χαράς. Η νηπιαγωγός μαζί με τους δικηγόρους της βγήκε σπο το δικαστικό μέγαρο και ευχαρίστησε συγκινημένη τους συναδέλφους της και όλη την τοπική κοινωνία για την συμπαράσταση. «Αισθάνθηκα μόνη μου αλλά μόλις σας ακουσα πήρα δύναμη» ανέφερε συγκινημένη.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...