Εκτός του προγράμματος ΝΗΣΙδΑ τα μικρά τουριστικά καταλύματα με τις… ευλογίες της ΠΝΑΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Εκτός του προγράμματος ΝΗΣΙδΑ τα μικρά τουριστικά καταλύματα με τις… ευλογίες της ΠΝΑΙ
- Με ‘μαγειρέματα’ και ‘ταχυδακτυλουργικά’, η ΠΝΑΙ έστειλε στη… σέντρα τα μικρά καταλύματα, που το τελευταίο έτος, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους.
Αποκλείοντας έναν σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων από την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, βάζουν την υπογραφή τους στο γκρίζο και αβέβαιο περιβάλλον που διαμορφώνεται για τις επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες εδώ κι έναν χρόνο βρίσκονται στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής συγκυρίας.
Το πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ αποτελούσε τη μοναδική ελπίδα για πολλές επιχειρήσεις του κλάδου στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, για το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, οι οποίες πλέον δεν έχουν να κρατηθούν από πουθενά. Ως εκ τούτου το πανηγυρικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η περιφερειακή αρχή σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, αποτελεί όνειδος για τον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων. Έναν κλάδο, μάλιστα, που στα περισσότερα νησιά της Περιφέρειας προσφέρει το 80% των τουριστικών κλινών, με ότι αυτό σημαίνει για την ενίσχυση του τουρισμού και της περιφερειακής οικονομίας.
Η απογοήτευση και η αγανάκτηση κυριαρχούν στους κόλπους των επιχειρηματιών του κλάδου, εξαιτίας του αποκλεισμού τους από ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα μπορούσε να προσφέρει ανάσα ζωής στις επιχειρήσεις τους. Δυστυχώς, η πλειοψηφία των επιχειρηματιών όχι μόνο δεν κατάφεραν να
διεκδικήσουν την πολύτιμη στήριξη του προγράμματος, αλλά επιβαρύνθηκαν και με ένα διόλου αμελητέο ποσό για τη σύνταξη των σχετικών φακέλων, αφού τα δικαιολογητικά που ζητούνταν ήταν πολλά.
Η Περιφέρεια, κατά τη συνήθη τακτική της, για μια ακόμη φορά, γύρισε την πλάτη της στις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων.

Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Δωδεκανήσου 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με πολιτικό θέατρο δεν πάμε μπροστά Του Νίκου Ιακ. Γερονικόλα - Η εξωστρέφεια, η ανταλλαγή...
Νέος προορισμός της Dodekanisos Seaways η Αστυπάλαια! - Η Dodekanisos Seaways ανακοινώνει την...
Θέμα: “Κοινωνικό μήνυμα του Ι.Σ.Ρ. για τον εμβολιασμό κατά Covid-19”     ...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...