Εκδήλωση "Βραδιά του Ερευνητή" στο Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης

Εκδήλωση "Βραδιά του Ερευνητή" στο Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης

- Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου του 2022, το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης "Σ. Φανουράκης" πραγματοποίησε συζήτηση-παρουσίαση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Δρ. Χάρη Ραϊτσίνη, περυσινό εκπαιδευτικό του σχολείου και μεταδιδακτορικό ερευνητή Marie Curie στο Universidad Complutense de Madrid, προκειμένου να τιμήσουν τη «Βραδιά του Ερευνητή» που έλαβε χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο Δρ. Ραϊτσίνης, αφού ανέφερε τις πόλεις που φιλοξένησαν τη «Βραδιά του Ερευνητή», τους ακαδημαϊκούς διοργανωτές και τους σκοπούς της συγκεκριμένης εκδήλωσης, έδειξε ένα σχετικό βίντεο για να παρουσιάσει τα περσινά δρώμενα στους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου.

Έπειτα εξήγησε τις προϋποθέσεις, τα χαρακτηριστικά, τα αποτελέσματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα, αλλά και τα προβλήματα που προκάλεσαν ένα μεγάλο κύμα «διαρροής εγκεφάλων». Πριν το τέλος παρουσίασε, εν συντομία, τα κύρια χαρακτηριστικά της υποτροφίας που διεξάγει, έδειξε ένα βίντεο για το «brain drain» και ένα ακόμα για το τεράστιο επιστημονικό έργο της Marie Curie.

Οι συμμετέχοντες μαθητές έδειξαν αρκετό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη εκδήλωση επειδή αφορούσε ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα μπορούσε να επηρεάσει, προσωπικά ή επαγγελματικά, τη ζωή και το μέλλον τους.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...