Εγκαινιάζεται το Σάββατο η η εικαστική έκθεση της Μαίρης Σαββαΐδου-Καμπουροπούλου με τίτλο Α-ΝΑ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ-Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ, στον εκθεσιακό χώρο AquaGrand Exclusive Deluxe Resort, στη Λίνδο εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση της Μαίρης Σαββαΐδου-Καμπουροπούλου με τίτλο Α-ΝΑ.

Η έκθεση Α-ΝΑ περιστρέφεται γύρω από τη δυναμική τροχιά της πρόθεσης ANA από την οποία διακλαδίζονται και διασταυρώνονται οι λέξεις: ΑΝΑ-τροπή, ΑΝΑ-πλαση, ΑΝΑ-σύνθεση, ΑΝΑ-γέννηση, ΑΝΑ-δημιουργία, ΑΝΑ-νέωση….

Η ΑΝΑ αναζητά νέους τρόπους προσέγγισης του περιβάλλοντος – φυσικού και πολιτιστικού- και επινοεί ευφάνταστες, απρόοπτες και αποτελεσματικές εκπλήξεις, με έργα, που συνδυάζοντας στοιχεία και υλικά ανεξάρτητα και ασυμβίβαστα, τα εντάσσουν σε νέα, οικεία και ταυτόχρονα ΑΝΑτρεπτικά περιβάλλοντα.

Θέτει το ζήτημα της εσωτερικής ισορροπίας μεταξύ της αυθεντικότητας και της αναδημιουργίας και διαπραγματεύεται το θέμα της επανασυνάντησης του παλιού με το νέο.

Ο θεατής, σε σχέση ανταποδοτικής αμοιβαιότητας με το έργο τέχνης, προκαλείται να συμμετάσχει στην ΑΝΑ- βαθμισμένη αισθητική εμπειρία του τοπικού «περιβάλλοντος» και συγκεκριμένα να έλθει σε επαφή και διάδραση με εμβληματικά στοιχεία της Ρόδου, της Λίνδου αλλά και του θαλάσσιου σύμπαντος.

Η καλλιτέχνιδα, Μ.Κ. συνδυάζοντας τεχνικές δημιουργικής διαδικασίας, όπως αυτές που εφαρμόζει χρόνια στο εκπαιδευτικό της έργο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μέσα από το πρίσμα της ΑΝΑνεωτικής της οπτικής, ΑΝΑμορφώνει τον τρόπο που αντικρίζουμε τον τόπο μας και τον ΑΝΑδεικνύει σε εικαστικό γεγονός, με τη σφραγίδα της σύγχρονης ευαισθησίας και των προδιαγραφών της υψηλής τέχνης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...